Oblizeki

Knjiga "Oblizeki" Otkrijte knjigu "Oblizeki"

Baština, Ocjenjivanja 28. svibanj 2024.

U subotu 15. Štruklijada u Bedekovčini

Štruklijada, izbor najboljih štrukla održat će se 15. puta u subotu, 1. lipnja 2024. godine od 15 sati u Bedekovčini, na Bedekovčanskim jezerima. Na tradicionalnoj priredbi Krapinsko-zaporske županije odnosno turističkih zajednica županije i grada natjecat će se 14 zagorskih restorana, agroturizama, hotela, specijalnih bolnica i škola s ciljem zaštite omiljenoga i raširenoga tradicionalnoga proizvoda i podizanja kakvoće. Ocjenjuju Branko Čukelj, Dražen Đurišević i Božica Brkan, tako da možete očekivati i detaljni izvještaj na Oblizekima.

Štrukli (Foto Miljenko Brezak / Oblizeki)

Pobjeda nije mala čast, s obzirom da su zagorski štrukli zaštićeni i kao nacionalna nematerijalna kulturna baština i kao proizvod zaštićene oznake zemljopisnoga podrijetla na razini Europske unije. Certificirani proizvođači, neki i pobjednici prethodnih Štruklijada, u Krapinsko-zagorskoj županiji su:

Zapečeni, s natjecanja (Foto Miljenko Brezak / Oblizeki)

ZMH Horvat d.o.o., Konjščina
• Villa Zelenjak Ventek, Risvica
• Agroturizam Kos, Sveti Križ Začretje
Slastice “Tri užitka”, Brestovec Orehovički

Objavljeno 28. svibnja 2024.

Primajte RSS novostiBesplatne i brze

Božica Brkan

Piše Božica Brkan

Božica Brkan , utemeljiteljica i glavna urednica internetskog magazina Oblizeki, autorica je brojnih tekstova i knjiga o hrani kao što su kultni “Oblizeki – Moslavina za stolom”, “Enciklopedija špeceraja” te petnaestak kuharica bestselera, najnakladnijih u nas, od kojih su neke prevedene i na više jezika (“Hrvatska za stolom”, “Mediteran za stolom”, “Hrvatska jela na suvremeni način, “Slastice u Hrvata”, serijal “Mala škola kuhanja” itd.). Od 1993. do 2009. uređivala je Večernjakov prilog četvrtkom Vrt.

Nema komentara

Komentirajte

RSS kanalBesplatna i brza!

RSS kanal omogućuje vam da doznate kada su se na određenoj web stranici pojavio novi sadržaj, u ovom slučaju Oblizeki. Štedite vrijeme i uvijek ste prvi informirani.