Oblizeki

Knjiga "Oblizeki" Otkrijte knjigu "Oblizeki"

Ocjenjivanja 20. svibanj 2022.

Najjagoda 2022. sorta Joly

Na 20. ocjenjivanju plodova sorta jagoda ocjenjivači predvođeni prof. dr. sc. Borisom Duralijom s Agronomskoga fakulteta u Zagrebu među osam sorta 20. svibnja ocijenili su najboljom za 2022. godinu sortu Joly.

Jagode sorte Joly (Foto Dražen Kopač / Oblizeki)

Ta sorta dospijeva sredinom sezone i vrlo je rodna. Plodovi su joj krupni, izvrsnih organoleptičkih karakteristika. Opisuju je otpornom na većinu bolesti korijena i lista i prilagodljivom na različite tipove tla.

Koja je sorta najukusnija? (Foto Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačka županije / Oblizeki)

 

 

 

Iz nje slijedile su sorte: Quicky, San Andreas; Elianny, Alba, Muano, Clery i Albion. Najboljom 2021. bila je sorta Sibilla, a 2020. Asia. Ocjenjivanje su organizirale Udruga proizvođača jagoda Zagrebačke županije Jagodni prsten i Udruga uzgajatelja jagoda Grada Zagreba na gospodarstvu Vina Kolarić u Hrastju Plešivičkom kraj Jastrebarskoga.

Nadamo se da će sve više jagoda u maloprodaji biti označeno i – sortom.

Objavljeno 20. svibnja 2022.

 

 

 

 

Primajte RSS novostiBesplatne i brze

Božica Brkan

Piše Božica Brkan

Božica Brkan , utemeljiteljica i glavna urednica internetskog magazina Oblizeki, autorica je brojnih tekstova i knjiga o hrani kao što su kultni “Oblizeki – Moslavina za stolom”, “Enciklopedija špeceraja” te petnaestak kuharica bestselera, najnakladnijih u nas, od kojih su neke prevedene i na više jezika (“Hrvatska za stolom”, “Mediteran za stolom”, “Hrvatska jela na suvremeni način, “Slastice u Hrvata”, serijal “Mala škola kuhanja” itd.). Od 1993. do 2009. uređivala je Večernjakov prilog četvrtkom Vrt.

Nema komentara

Komentirajte

RSS kanalBesplatna i brza!

RSS kanal omogućuje vam da doznate kada su se na određenoj web stranici pojavio novi sadržaj, u ovom slučaju Oblizeki. Štedite vrijeme i uvijek ste prvi informirani.