Oblizeki

Knjiga "Oblizeki" Otkrijte knjigu "Oblizeki"

Odjeci 17. lipanj 2022.

Nagrade MoslaVina 2022.

Pišući nedavno  s početka kutinske 28. izložbe vina Hrvatske i vina izvornih sorta o radionicama Škrlete, jesi li to ti? I Sva lica škrleta iz Kleti Romić zbog duljine teksta Sva lica škrleta nisam nabrojila ni nagrađene. Zamjerila sam samoj sebi, ali nisam se dokopala kataloga s točnim detaljima, pa to ispravljam. A posebice iščitavam nagrade koje se ambiciozan, zaigran, istraživanju sklon i skroman domaćin Nikica Katić propustio spomenuti na degustacijama i u nevezanim razgovorima. Neki bogme ne bi propustili takvu priliku za promocijom.

Radionica o škrletu: domaćin vinar Nikica Katić i sommelier Josip Orišković (FOTO Miljenko Brezak / Oblizeki)

Dakle, najbolje ocijenjena vina MoslaviVina 2022. Na ocjenjivanje za 28. izložbu vina Hrvatske i vina izvornih sorta stiglo je 189 uzoraka vina, a ocijenjeno njih 26 zlatnom, 90 srebrnom i 50 brončanom medaljom. Škrleta su stigla čak 42 uzorka, što, kako navodi Krešimir Lenić, predsjednik Udruge vinogradara i voćar Moslavine Lujo Miklaužić Kutina, svjedoči o izvrsnoj sorti koja ponovno potvrđuje isplativnost ulaganja u njegovu revitalizaciju, očuvanje i daljnje njegovanje:

Pjenušac LaRita i škrlet (FOTO Miljenko Brezak / Oblizeki)

najbolje ocijenjeno vino Šampion – Vinarija Mikša Škrlet 2021. zlato
najbolje ocijenjeno vino autohtonih sorta – Agro Boba j.d.o.o. Trnjak 2017. zlato
najbolje ocijenjeno vino ostalih sorta – Ivan Lušičić Manzoni bijeli 2021. zlato
najbolje ocijenjeno vino mješavine sorta – Vinarija Miklaužić Mješavina muškatnih sorta Dunja 2021. zlato
najbolje ocijenjen pjenušac – Klet Romić LaRita 2018. zlato
najbolje ocijenjena etiketa – Anto Grgurević Grk 2021.

Nikica Katić s jednim od formalno još nebuteljiranih vina (FOTO Miljenko Brezak / Oblizeki)

U Klet Romić otišle su nagrade: među pjenušcima je najboljim ocijenjen i pozlatio se LaRita 2018.; za škrlet  Škrlet 2021. zlato i Škrlet 2 2021. srebro; za mješavinu Dragonada 2017. zlato i Dragonada 2020. srebro; za Graševinu 2021. srebro; za Pinot bijeli 2021. srebro;
za Frankovku 2019. zlato i za Frankovku 2020. srebro. Lijepa mu bila vina i lijepo im starila!

Ivo Kozarčanin, Bakhov sin, jedan od ovogodišnjih službenih ocjenjivača (Foto Božica Brkan / Oblizeki)

Objavljeno 17. lipnja 2022.

Primajte RSS novostiBesplatne i brze

Božica Brkan

Piše Božica Brkan

Božica Brkan , utemeljiteljica i glavna urednica internetskog magazina Oblizeki, autorica je brojnih tekstova i knjiga o hrani kao što su kultni “Oblizeki – Moslavina za stolom”, “Enciklopedija špeceraja” te petnaestak kuharica bestselera, najnakladnijih u nas, od kojih su neke prevedene i na više jezika (“Hrvatska za stolom”, “Mediteran za stolom”, “Hrvatska jela na suvremeni način, “Slastice u Hrvata”, serijal “Mala škola kuhanja” itd.). Od 1993. do 2009. uređivala je Večernjakov prilog četvrtkom Vrt.

Nema komentara

Komentirajte

RSS kanalBesplatna i brza!

RSS kanal omogućuje vam da doznate kada su se na određenoj web stranici pojavio novi sadržaj, u ovom slučaju Oblizeki. Štedite vrijeme i uvijek ste prvi informirani.