Oblizeki

Knjiga "Oblizeki" Otkrijte knjigu "Oblizeki"

Kultura stola 20. prosinac 2023.

34. Božićno pivo oslikala Varaždinka Kaja Kajfež

Zagrebačka pivovara predstavila je blagdansko Ožujsko pivo. Već 34. put. Ove godine dostupno je u limenci, a novo ruho potpisuje mlada varaždinska umjetnica Kaja Kajfež. Time se nastavlja dugogodišnja tradicija kojom poznati hrvatski umjetnici daju osobni pečat na etiketama posebnoga blagdanskog piva.

Do sada su etiketu oslikali brojni umjetnici kao što su Tea Jurišić, Ivan Lacković Croata, Miroslav Šutej, Ivan Blažetić Šumski, Saša Šekoranja, Stipan Tadić i mnogi drugi koji su kroz godine prezentirali svoju verziju etikete i ukrasili Božićno pivo.

Kaja Kajfež je izjavila:

Za ovogodišnji dizajn limenke inspiraciju sam pronašla u snježnim radostima. Bijeli Božić je nešto što svi volimo i potajno priželjkujemo, ali sigurno je najbitnije da ga provedemo u miru, veselju i krugu najmilijih. Nadam se da sam dizajnom uspjela prenijeti toplinu blagdana i približiti božićni duh.  

Kaja Kajfež diplomirala je na Sveučilištu Sjever u Varaždinu, a njezin je stil privukao brojne obožavatelje na društvenim mrežama. Ilustrala je također različite romane, udžbenike, časopise i enciklopedije.

Zlatko Novaković, senior brand manager Zagrebačke pivovare, rekao je:

Oslikavanje Božićnog piva tradicija je duža od 30 godina, a  donijela je suradnju s brojnim hrvatskim umjetnicima. Već smo sakupili zavidnu kolekciju zanimljivih umjetničkih djela i ponosni smo na svako od njih jer približavaju svečani doživljaj blagdana. Božićno vrijeme nosi posebnu čar, a naša želja je da dodatno približimo blagdanski duh svim našim potrošačima.

Dodajemo za ljubitelje piva: Božićno pivo je dostupno u limenkama 0,5L u prodavaonicama po cijeloj Hrvatskoj.

Objavljeno 20. prosinca 2023.

Primajte RSS novostiBesplatne i brze

Božica Brkan

Piše Božica Brkan

Božica Brkan , utemeljiteljica i glavna urednica internetskog magazina Oblizeki, autorica je brojnih tekstova i knjiga o hrani kao što su kultni “Oblizeki – Moslavina za stolom”, “Enciklopedija špeceraja” te petnaestak kuharica bestselera, najnakladnijih u nas, od kojih su neke prevedene i na više jezika (“Hrvatska za stolom”, “Mediteran za stolom”, “Hrvatska jela na suvremeni način, “Slastice u Hrvata”, serijal “Mala škola kuhanja” itd.). Od 1993. do 2009. uređivala je Večernjakov prilog četvrtkom Vrt.

Nema komentara

Komentirajte

RSS kanalBesplatna i brza!

RSS kanal omogućuje vam da doznate kada su se na određenoj web stranici pojavio novi sadržaj, u ovom slučaju Oblizeki. Štedite vrijeme i uvijek ste prvi informirani.