Oblizeki

Knjiga "Oblizeki" Otkrijte knjigu "Oblizeki"

Baština, Gastroizlet, Ocjenjivanja 8. srpanj 2019.

11. Štruklijada bira najbolje štrukle

Na fejsu vidim kako pojedine grupe kuhara doma predlažu da s organizira neka Štrulijada, jer su očito smetnuli s uma da ih ima ili ih je bilo čak nekoliko te d aje najpostojanija i najuglednija ona – zagorska. Na Bedekovčanskim jezerima u subotu, 13. srpnja 2019. u 15 sati starta izbor najboljih zagorskih štrukli s kulinarskih showom u kojem će uživo štrukle pripremati srednjoškolci iz Zaboka i Pregrade, a različiti štrukli moći će se degustirati i to omiljeno zagorsko jelo, zaštićeno kao nematerijalno kulturo dobro RH, kupiti po promotivnoj cijeni 7 kuna.

Pobjednički štrukli jedne od prijašnjih Štruklijada (Fotografija Oblizeki)

Titule najboljih štrukli Zagorja ove se godine kani domoći 20 predstavnika restorana, agroturizama, hotela i srednjih ugostiteljskih škola Krapinsko-zagorske županije: Agroturizam Zaboky Selo, Villa Zelenjak Ventek, Krass hotel Krapinske Toplice, OPG Micak – Klet Zagorski dvori, Slastice Tri Užitka,   Restoran & Catering Sermage, Specijalna bolnica Krapinske Toplice, Restoran Lagvić, Restoran Dunav, Specijalna bolnica Stubičke Toplice, Terme Tuhelj, Agroturizam Kos, ZNH Horvat d.o.o., Vuglec Breg, Hotel Terme Jezerčica, Pansion Rody, Srednja škola Zabok,  Klet Grešna gorica, Srednja škola Pregrada i Klet Kozjak.

Štrukli zabočkih srednjoškolaca (Fotografija Oblizeki)

Njihove uratke kušat će stručni cjenjivački sud: predsjednik Branko Čukelj, direktor hrane i pića u hotelu Sheraton u Zagrebu, te članovi Božica Brkan, glavna urednica internetskog portala Oblizeki – Oblizeki su jedan od medijskih pokrovitelja – i Dražen Đurišević, Podravkin voditelj promocije kulinarstva te dopredsjednik Hrvatskog kuharskog saveza.

Pripravni za pečenje u medenici (Fotografija Oblizeki)

Štruklijadu 2019. tradicionalno organiziraju Krapinsko – zagorska županija i Turistička zajednica Krapinsko – zagorske županije s Općinom Bedekovčina, uz potporu Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Krapine i Obrtničke komore Krapinsko – zagorske. Posebnu potporu Štruklijadi pruža i Udruga Tradicija Zagorja, koja radi na zaštiti zagorskih štrukli i drugih zagorskih proizvoda.

Najbolji zagorski štrukli? Najbolja receptura? Za 2019. poslije Štruklijade u subotu.

Objavljeno 8. srpnja 2019.
Preporučujemo na Oblizekima srodne teme:

Štrukli najbolji na svijetu

Juha sa štruklima, štrukli u juhi, štrukli na juhu, kuhani štrukli

Zapečeni zagorski štrukli

Na Štruklijadi 2013. najbolji zagorski štrukli iz Kleti Kozjak

Najbolje štrukle za 4. Štruklijadu ispekli u Sermageu u Svetom Križu Začretje

Ljubeški zagorski štrukli od sira, ali i od – krumpira i oraha

Zebrano ispeklo najbolje štrukle za 8. Štruklijadu

Pobjednički zagorski štrukli Štefice Gulije

 

 

 

Primajte RSS novostiBesplatne i brze

Božica Brkan

Piše Božica Brkan

Božica Brkan , utemeljiteljica i glavna urednica internetskog magazina Oblizeki, autorica je brojnih tekstova i knjiga o hrani kao što su kultni “Oblizeki – Moslavina za stolom”, “Enciklopedija špeceraja” te petnaestak kuharica bestselera, najnakladnijih u nas, od kojih su neke prevedene i na više jezika (“Hrvatska za stolom”, “Mediteran za stolom”, “Hrvatska jela na suvremeni način, “Slastice u Hrvata”, serijal “Mala škola kuhanja” itd.). Od 1993. do 2009. uređivala je Večernjakov prilog četvrtkom Vrt.

Nema komentara

Komentirajte

RSS kanalBesplatna i brza!

RSS kanal omogućuje vam da doznate kada su se na određenoj web stranici pojavio novi sadržaj, u ovom slučaju Oblizeki. Štedite vrijeme i uvijek ste prvi informirani.