Oblizeki

Knjiga "Oblizeki" Otkrijte knjigu "Oblizeki"

Pozivnica 28. listopad 2019.

Zagorski puran zagorski mlinci i zagorski štrukli i – Zagorski chef!  

Zagorski puran i zagorski mlinci te zagorski štrukli zadane su teme 9. Chtefa Zagorskoga chefa, velike kulinarske manifestacije Krapinsko-zagorske županije, jedine europske regija koja je, ističu, zaštitila glavno jelo, prilog i desert. Tko će se iskazati najvrsnijim i najmaštovitijima u pripremi glavnog jela i deserta s proizvodima koji trenutno imaju prijelaznu nacionalnu zaštitu a za koje također uskoro očekujemo potvrdu o dobivanju zemljopisnog porijekla na EU razini?

Ocjenjivanje s jedne od prethodnih priredaba Zagorski chef (Fotografija Oblizeki)

Doznat ćemo u utorak, 29. listopada 2019. godine u restoranu Termi Jezerčica u Donjoj Stubici, gdje će se ogledati kao i uvijek sedam kuhara prema sedam brežuljaka Bajke na dlanu, Zagorja: Mislav Božić, iz Hotela Villa Magdalena, Josip Bival iz Blue Sun hotel Kaj, Krešimir Plašć iz Punkt Beer Housea, Marko Šturlan iz Majsecova mlina, Ivan Knezić Prigorec iz Termi Jezerčica, Mirko Ljubić iz Termi Tuhelj iMatija Cvrtila iz Kleti Kozjak. bajke na dlanu u kojoj se smjestilo sedam gora, sedam rijeka, sedam ljekovitih izvora i sedam gradova. Ocjenjuju se izgled, miris i okus jela, preciznost termičke obrade namirnica, maštovitost i kreativnost u pripremi jela / moderna prezentacija tradicije, tematska sljedivost, harmonija svih komponenti koje čine cjelinu jela te sljubljivanje vina i hrane (samo glavno jelo).

Kako li je ocijenjeno ovo jelo? ((Fotografija Oblizeki)

Pobjedu će odnijeti kuhar koji će nesvakidašnjim spojem tradicionalnog i modernog osvojiti stručnu ocjenjivačku komisiju u sastavu: Branko Čukelj, direktor hrane i pića u hotelu Sheraton, dopredsjednik Hrvatskog kuharskog saveza a ujedno i predsjednik ovogodišnje ocjenjivačke komisije,  Božica Brkan, glavna urednica internetskog portala Oblizeki, jednoga od medijskog pokrovitelja priredbe, i Vesna Belošević, nastavnica kuharstva i slastičarstva u Srednjoj školi Pregrada.

Svake se godine mijenjaju zadane zagorske izvorne namirnice (Fotografija Oblizeki)

Posjetitelji će na manifestaciji moći pratiti ocjenjivanje gotovih jela te ih i kušati, ali će moći i uživati u popratnom programu odnosno degustaciji vina renomiranih zagorskih vinara Bodrena – Borisa  Drenškog, vinarije Vuglec Breg, IDA Nove – Igor Jambrešić, Vinarije Sever i Vinogradarstva Zdolc.

Moći će se također kušati i zagorski štrukli, kao i kolači  tradicionalne manifestacije KZŽ Babičini kolači, koje će pripremiti babice Zdenkica Ljubić i Božica Lacković. OPG Krog ponudit će zagorski bagremov med, a ZMH Horvat i Kogutex zagorske mlince.

Objavljeno 28. listopada 2019.

Primajte RSS novostiBesplatne i brze

Božica Brkan

Piše Božica Brkan

Božica Brkan , utemeljiteljica i glavna urednica internetskog magazina Oblizeki, autorica je brojnih tekstova i knjiga o hrani kao što su kultni “Oblizeki – Moslavina za stolom”, “Enciklopedija špeceraja” te petnaestak kuharica bestselera, najnakladnijih u nas, od kojih su neke prevedene i na više jezika (“Hrvatska za stolom”, “Mediteran za stolom”, “Hrvatska jela na suvremeni način, “Slastice u Hrvata”, serijal “Mala škola kuhanja” itd.). Od 1993. do 2009. uređivala je Večernjakov prilog četvrtkom Vrt.

Nema komentara

Komentirajte

RSS kanalBesplatna i brza!

RSS kanal omogućuje vam da doznate kada su se na određenoj web stranici pojavio novi sadržaj, u ovom slučaju Oblizeki. Štedite vrijeme i uvijek ste prvi informirani.