Oblizeki

Knjiga "Oblizeki" Otkrijte knjigu "Oblizeki"

Kušajte s nama nešto novo 16. rujan 2014.

Torta Ferrero Rocher na način Vesne Novosel

Vesna Novosel prije 17. Kriških oblizeka samo se dvaput slasticama predstavila na tome slatkom festivalu: kao slastičarka-amaterka godine 2001. nagrađena je prvom nagradom za tortu, a 2006. za medenu pitu.

Sada se, kao uspješna obrtnica, predstavila izvan konkurencije, donirajući slastice za djecu, a na okruglom stolu Tradicija od kreacije do poduzetništva na ruralnim prostorima imala je priliku govoriti o svojim iskustvima zbunjujući tvrdnjama kako, osim one svoje obitelji, nikad nije dobila ničiji poticaj, jer ga nije ni tražila te da najboljom promocijom smatra usmene preporuke svojih mušterija.

Vesna Novosel na okruglome stolu Tradicija od kreacije do poduzetništva u ruralnim prostorima predstavlja svoje iskustvo sa slasticama (Snimio Miljenko Brezak / Oblizeki)

Vesna Novosel na okruglome stolu Tradicija od kreacije do poduzetništva u ruralnim prostorima predstavlja svoje iskustvo sa slasticama (Snimio Miljenko Brezak / Oblizeki)

Za drugo nema ni novca ni vremena, jer radi sama, uz povremenu pomoć kćeri koja čeka posao. Uz tu, rado nam je otkrila tajnu svoje fine i lijepe izložene torte rekavši da joj se receptura ionako može naći na internetu. Tajna je, pogađate, ipak u izvedbi. Tu je ponovno – izvan konkurencije.

Torta Ferrero Rocher na način Vesne Novosel

Čokoladne su ruže zacijelo u modi: torta slavnog brendiranog imena, ali na način Vesne iz Kloštra Ivaničkoga (Snimio Miljenko Brezak / Oblizeki)

Čokoladne su ruže zacijelo u modi: torta slavnog brendiranog imena, ali na način Vesne iz Kloštra Ivaničkoga (Snimio Miljenko Brezak / Oblizeki)

Sastojci
Biskvit

 • 200 g margarina
 • 200 g šećera
 • 8 žumanaca
 • 250 g čokolade
 • 2 žlice kakaa
 • 2 vanilin šećera
 • 140 g brašna
 • 2 praška za pecivo
 • malo soli
 • 2 dl mlijeka
 • 8 bjelanaca

Krema

 • 400 g Nutelle
 • 400 g sira mascarponea
 • 250 g prženih lješnjaka
 • 4 napolitanke

Priprema

Za biskvit izmiksaje sve sastojke in a kraju dodajte u snijeg istučena bjelanca. Ispecite ga. Sameljite popržene lješnjake i napolitanke te ih izmiksajte s ostalim sastojcima. Ohlađeni biskvit nadjelnite nadjenite kremom te tortu ukrasite po želji.

Nije naodmet

Vesna je vješta pa je tortu ukrasila čokoladnom glazurom i čokoladnim ružama. Možete je ukrasiti i gotovim bombonima

Objavljeno 16. rujna 2014.

Na Oblizekima preporučujem srodne teme:

http://oblizeki.com/cokoladna-torta-ukusna-i-kao-necan-tabletic-i-kao-geekovska-cestitka-3022

http://oblizeki.com/sacher-u-torti-i-u-kockama-ali-ne-mora-nuzno-pisati-%E2%80%9Csacher%E2%80%9D-4662

http://oblizeki.com/17-slastica-krapinsko-zagorske-zupanije-laureta-17-kriskih-oblizeka-13534

http://oblizeki.com/kijevska-torta-ili-stefka-semenjuk-prvim-pecenjem-do-nagrade-13616

http://oblizeki.com/oblizeki-nadahnuce-okruglome-stolu-%E2%80%9Ctradicija-od-kreacije-do-poduzetnistva-u-ruralnom-prostoru%E2%80%9D-13488

http://oblizeki.com/torta-glamur-raskosno-se-rasvjetala-tamnim-i-bijelim-cokoladnim-ruzama-13593

http://oblizeki.com/uz-17-%E2%80%9Ckriske-oblizeke%E2%80%9D-20-prvih-godina-13392

http://oblizeki.com/kriski-oblizeki-%E2%80%93-novi-vizualni-identitet-osmislila-studentica-iva-komesar-13262

https://hr-hr.facebook.com/oblizeki

http://oblizeki.com/kriski-oblizeki-20-godina-slatkih-dobrih-djela-12645

Primajte RSS novostiBesplatne i brze

Božica Brkan

Piše Božica Brkan

Božica Brkan , utemeljiteljica i glavna urednica internetskog magazina Oblizeki, autorica je brojnih tekstova i knjiga o hrani kao što su kultni “Oblizeki – Moslavina za stolom”, “Enciklopedija špeceraja” te petnaestak kuharica bestselera, najnakladnijih u nas, od kojih su neke prevedene i na više jezika (“Hrvatska za stolom”, “Mediteran za stolom”, “Hrvatska jela na suvremeni način, “Slastice u Hrvata”, serijal “Mala škola kuhanja” itd.). Od 1993. do 2009. uređivala je Večernjakov prilog četvrtkom Vrt.

Nema komentara

Komentiranje je onemogućeno.

RSS kanalBesplatna i brza!

RSS kanal omogućuje vam da doznate kada su se na određenoj web stranici pojavio novi sadržaj, u ovom slučaju Oblizeki. Štedite vrijeme i uvijek ste prvi informirani.