Oblizeki

Knjiga "Oblizeki" Otkrijte knjigu "Oblizeki"

Događaji, Pozivnica 23. listopad 2017.

Tko će biti 7. Zagorski chef?

Meso zagorskog purana, zagorski mlinci i orasi zadane su namirnice 7. kulinarskog showa Krapinsko – zagorske županije Chtef Zagorski chef, koji će se održati u utorak, 24. listopada 2017. godine u Stubičkim Toplicama u hotelu Matija Gubec. Naš e-magazin Oblizeki i ove je godine jedan od medijskih pokrovitelja natjecanja.

Na natjecanju u pripremi glavnoga jela i deserta ogledat će se, po tradiciji, sedam kuhara:  Tomislav Đimunić, Hotel Matija Gubec, Stubičke Toplice; Jakov Mirt, Terme Jezerčica, Donja Stubica; Nikolina Kranjčec, Bluesun Hotel Kaj, Marija Bistrica; Mislav Božić, Hotel & Restoran Villa Magdalena; Mirko Ljubić, Restoran Dvorac Mihanović, Tuheljske Toplice; Matteo Klasić, Restoran Dunav, Sveti Križ Začretje; Zdravko Semenski, Pivnica i restoran Punkt.

Marko Futivić,jedan od učestalovisokoocjenjivanih kuhara iz Blue Sun Hotela Kaj iz Marije Bistrice, također visoko ocjenjivanoga (Božica Brkan / Fotografija Oblizeki)

Marko Futivić,jedan od učestalovisokoocjenjivanih kuhara iz Blue Sun Hotela Kaj iz Marije Bistrice, također visoko ocjenjivanoga (Božica Brkan / Fotografija Oblizeki)

Pobjedu će odnijeti kuhar koji nesvakidašnjim spojem tradicionalnog i modernog osvoji stručnu ocjenjivačku komisiju kuhara na čelu sa Tomislavom Špičekom te članovima Slavkom Večerićem i Draženpm Đuriševićem. Posjetitelji će moći će pratiti ocjenjivanje gotovih jela te ih i kušati, ali će moći i uživati u bogatom popratnom programu tijekom kojeg ih očekuju degustacije brojnih zagorskih delicija poput bučina ulja, meda, štrukli i tradicionalnih Babičinih kolača te vrhunskih vina i pjenušaca poznatih zagorskih vinara.   

Jedno od pobjedničkih jela Marka Futivića s prijašnjih natjecanja (Božica Brkan / Fotografija Oblizeki)

Jedno od pobjedničkih jela s prijašnjih natjecanja (Božica Brkan / Fotografija Oblizeki)


Kulinarska manifestacija Zagorski chef, natjecanje je zagorskih kuhara u pripremanju jela od tradicionalnih zagorskih namirnica na inovativan i maštovit način. U natjecanju, tradicionalno smije sudjelovati samo sedam kuhara, budući je broj sedam neodvojiv od Zagorja – bajke na dlanu u kojoj se smjestilo sedam gora, sedam rijeka, sedam ljekovitih izvora i sedam gradova.

S natjecanja (Božica Brkan / Fotografija Oblizeki)

S natjecanja (Božica Brkan / Fotografija Oblizeki)

Kuhari se natječu s autorskom kreacijom koju stručni žiri ocjenjuje po utvrđenim kriterijima: izgled  jela, miris jela, okus jela, preciznost termičke obrade namirnica, maštovitost i kreativnost u pripremi jela – moderna prezentacija tradicije, tematska sljedivost i harmonija svih komponenti koje čine cjelinu jela. Neizostavni dio manifestacije čini i sljubljivanje zagorskih vrhunskih vina uz pripremljena jela.

Mislav Božić, jedan od učestalo visoko kotranih i svkako jedan od najzanimljivijih zagorskih kuhara (Fotografija Božica Brkan / Oblizeki)

Mislav Božić, jedan od učestalo visoko kotranih i svkako jedan od najzanimljivijih zagorskih kuhara (Fotografija Božica Brkan / Oblizeki)

Pobjednik kulinarskog showa nosi titulu i statuu Zagorskog chef. Ova kulinarska manifestacija postala je mjesto na kojem se okuplja sve najbolje od gastronomije Zagorja i mjesto gdje se susreće zagorska tradicija, bogata ponuda i potreba vrednovanja županijskih projekata kojima se turistička ponuda Zagorja diže na višu razinu.

Objavljeno 23. listopada 2017.
Preporučujem na Oblizekima srodne teme:

http://oblizeki.com/bluesunhotel-kaj-i-zagorski-chef-chef-marko-futivic%CC%81-stopama-chefa-tomislava-kozica-15950

http://oblizeki.com/zagorski-chef-2015-marko-futivic%CC%81-do-pobjede-glavnim-jelom-jaje-na-kokos-i-desertom-tko-je-smjestio-vjeverici-15916

http://oblizeki.com/kokos-hrvatica-iz-zagorskoga-trnaca-raritetna-inspirativna-i-ukusna-18489

http://oblizeki.com/gastronauti-u-zagorskoj-jesenskoj-bajci-1596

http://oblizeki.com/tomislav-kozic-i-2013-najbolji-zagorski-chef-12427

http://oblizeki.com/zagorski-chef-ili-moze-li-i-zagorska-patka-uzletjeti-poput-zagorskog-purana-7748

http://oblizeki.com/chef-tomislav-kozic-i-akademia-opisuju-i-posluzuju-zagorsku-kuhinju-na-francuski-5656

http://oblizeki.com/sok-od-dumbira-na-zagorskim-bregima-10015

http://oblizeki.com/mislav-bozic-kuhao-bucu-po-receptima-iz-2186-godine-11438

http://oblizeki.com/zagorski-chef-ili-moze-li-i-zagorska-patka-uzletjeti-poput-zagorskog-purana-7748

http://oblizeki.com/7-babicini-kolaci-13-travnja-2013-u-klanjcu-9647

http://oblizeki.com/najbolji-zagorski-strukli-na-struklijadi-i-trezi-put-su-oni-restorana-rody-13216

http://oblizeki.com/6-struklijada-u-mariji-bistrici-13176

http://oblizeki.com/bagremov-med-zagorskih-brega-tako-djevicanski-11901

http://oblizeki.com/aronija-bez-dodataka-nije-fina-ali-je-takva-najzdravija-11955

http://oblizeki.com/meso-zagorskih-brega-oznacuje-zagorskoga-purana-zasticenoga-zemljopisnog-podrijetla-5371

http://oblizeki.com/zagorski-mlinci-sa-zagorskim-puranom-ali-sve-cesce-i-sa-%E2%80%93-spinatom-12055

http://oblizeki.com/zagorski-domaci-mlinci-iz-jertovackog-mlina-obitelji-goricki-7064

Primajte RSS novostiBesplatne i brze

Božica Brkan

Piše Božica Brkan

Božica Brkan , utemeljiteljica i glavna urednica internetskog magazina Oblizeki, autorica je brojnih tekstova i knjiga o hrani kao što su kultni “Oblizeki – Moslavina za stolom”, “Enciklopedija špeceraja” te petnaestak kuharica bestselera, najnakladnijih u nas, od kojih su neke prevedene i na više jezika (“Hrvatska za stolom”, “Mediteran za stolom”, “Hrvatska jela na suvremeni način, “Slastice u Hrvata”, serijal “Mala škola kuhanja” itd.). Od 1993. do 2009. uređivala je Večernjakov prilog četvrtkom Vrt.

Nema komentara

Komentirajte

RSS kanalBesplatna i brza!

RSS kanal omogućuje vam da doznate kada su se na određenoj web stranici pojavio novi sadržaj, u ovom slučaju Oblizeki. Štedite vrijeme i uvijek ste prvi informirani.