Oblizeki

Knjiga "Oblizeki" Otkrijte knjigu "Oblizeki"

Korisne ideje 8. travanj 2021.

Starinske palačinke sa sirom i – kukuruznom krupicom

Ako već pečemo palačinke, naslažemo ih da ih kasnije, pa i drugi dan, možemo jesti drugačije. Meni su najdraže prazne, tek pečene, jedino me, da ne obrazlažem dalje, peče savjest što ih uopće jedem. Na Oblizekima već imate palačinke na francuski način, zatim zapečene u umaku od rajčice na Ivankin način te punjene mađarske Hortobagy.

Palačinke nadjevene klasično sirom, ali i kukuruznom krupicom (Fotografija Božica Brkan / Oblizeki)

Razmišljala sam da ove koje predlažem nazovem hrvatskim, lijenima i što ti ja znam, jer su vrlo jednostavne, nadjevene svježim sirom pomiješanima s malo vrhnja, sjeckanog peršina i – kukuruzne krupice. Time sam promijenila strukturu kreme, jer sam ih ostavila slanima, a ne slatkima, kojima obično umiješam sušena grožđa. Zalila sam ih tekućim vrhnjem, više kiselim negoli slatkim i samo zapekla. Mogu biti i cijelo malo jelo, zamjena za objed ili večeru, ali i desert. Ako kome nedostaje slatkoće, jednostavno ih pošećerite.

Mogu zamijeniti i štrukle.

Zapečene palačinke (Fotografija Božica Brkan / Oblizeki)

Objavljeno 8. travnja 2021.

Primajte RSS novostiBesplatne i brze

Božica Brkan

Piše Božica Brkan

Božica Brkan , utemeljiteljica i glavna urednica internetskog magazina Oblizeki, autorica je brojnih tekstova i knjiga o hrani kao što su kultni “Oblizeki – Moslavina za stolom”, “Enciklopedija špeceraja” te petnaestak kuharica bestselera, najnakladnijih u nas, od kojih su neke prevedene i na više jezika (“Hrvatska za stolom”, “Mediteran za stolom”, “Hrvatska jela na suvremeni način, “Slastice u Hrvata”, serijal “Mala škola kuhanja” itd.). Od 1993. do 2009. uređivala je Večernjakov prilog četvrtkom Vrt.

Nema komentara

Komentirajte

RSS kanalBesplatna i brza!

RSS kanal omogućuje vam da doznate kada su se na određenoj web stranici pojavio novi sadržaj, u ovom slučaju Oblizeki. Štedite vrijeme i uvijek ste prvi informirani.