Oblizeki

Knjiga "Oblizeki" Otkrijte knjigu "Oblizeki"

Razgovori oko stola 11. travanj 2011.

Štapni mikser – revolucija u kuhinji

Kao svojevrsni dar uoči Uskrsa Philips Hrvatska kupcima je mogućio 25-postotni popust na svoje, kako kažu, najtraženije štapne miksere na svijetu. U našim prodavaonicama stoje od 380 do 900 kuna. To ih, ionako vrlo omiljene, približava potrošačima i širenju posljednjih godina i onako sve šire uporabe. prisjetite se samo krem juha, umaka, povrtnih pirea, voćnih kašica i preljeva i tome slično.

A k tome je na pedesetak stranica otisnuo i knjižicu Recepti s potpisom, 50 najdražih recepata Tomislava Špičeka (uredio Promo-respekt, dizajn HandStudio).

Pet cjelina knjige sa 50 recepata

rić-Vejzović predstavljaju štapne miksere (Snimila Marina Filipović Marinshe / Acumen)

Chef Tomislav Špiček i glumica Bojana Gregorić-Vejzović predstavljaju štapne miksere (Snimila Marina Filipović Marinshe / Acumen)

Recepti su podijeljenji u pet cjelina. Tema Proljetno sadržava, primjerice, divlje šparoge na satarašu s meko kuhanim jajem i hrskavom ploškom slanine, pohani poriluk pohan mladom janjetinom, vrganje s kiselim zemljem i špinatom….

Miksanje sastojaka za humus (Snimila Marina Filipović Marinshe / Acumen)

Miksanje sastojaka za humus (Snimila Marina Filipović Marinshe / Acumen)

Tema Uskrs sadržava primjerice lisnato tijesto punjeno blitvom i pršutom, fritule od slanih inćuna i maslina, pražetinu s mladim lukom, pečenoga punjenoga kpuna, pincu – pogaču….

Tema Jeftino sadržava, uz ostalo, i pileće medaljone od pilećih prsa omotane u slaninu, prelivene svježim špinatom i mozzarellom, žgance s lukom, slaninom i vrhnjem.

Tema Zdravo, primjerice, nudi hladnu salatu od dimljenog sira o orasima i preljevom od jogruta, pohane sarmice od kelja u sezamu, teleću jetrica na žaru s tikvicama i kuhanim krumpirom, proso sa šparogama….

Tema Hrvatska sadržava i salatu od komorača s rikolom, grožđšicama i lukom, hobotnicu na žaru s kaparima i uljem s tartufima, ajmprem juhu, krpice sa slatkim zeljem, juhu od štrukli…

Predstavljanje knjižice koju je potpisao slavni zagorski chef, dakako, upriličeno je u njegovu zaprešićkom restoranu Špiček.  Uz neka od jela čije recepte donosi.

Akcijom podsjetiti na važnost zdrave prehrane

Poruka iz Philipsa za zdraviju prehranu (Snimila Mrina Filipović Marinshe / Acumen):

Poruka iz Philipsa za zdraviju prehranu (Snimila Marina Filipović Marinshe / Acumen):

A marketinški rado spominjana lakoća življenja uz Philipsove male kućanske aparate, uz uvodno slovo Stipice Kelave-Vrdoljaka, customer margeting managera Philipsa Consumer Life Stylea Hrvatska, podsjetila je i na nužnost zdrave prehrane. Stipica Kelava-Vrdoljak kaže:

Za zdravlje se uglavnom brinemo tek kad nam ono negdje nestane po životnom putu, zaluta stranputicom kojom smo g ai sami  nehotice (ili namjerno?) naputili. Kako? Stres na poslu, sjedenje pred televizorom, puštenje, čašica previše… i loša prehrana. Jesti zdravo najlakši je nači na počnemo vraćati svoje tijelo u kolosijek zdravog života. Nije tu riječ samo o pretjerivanu u količini. Odabir namirnica koje će organizmu dati pozitivnu energiju, vitamine i minerale, cijeli nutricionistički dijapazon sastojaka potrebnih za optimalno funkcioniranje, sve to sigurno nije kvantna fizika. Dapače, svakom od nas poznata je kvaliteta i snaga voća, povrća, plave ribe primjerice. Deset zdravih recepata koje vam je pripremio naš kuhar samo su podsjetnik na ono što, sigurni smo, već znate. Ali i pokoja dobra, originalna kulinarska ideja nije naodmet, zar ne?

Kuharica sa Špičekovim potpisom uživo je predstavljena pripremom humusa na Tomekov način.

Uz Philipsov potpis Sense and Simplicity

Jedno od jela chefa Špičeka (Snimila Marina Filipović Marinshe / Acumen)

Jedno od jela chefa Špičeka (Snimila Marina Filipović Marinshe / Acumen)

Dok je on upotrijebio profesionalni mikser, glumica i mama Bojana Gregorić-Vejzović malim je kućnim štapnim mikserom,  koji se u njihovu domu zbog maloga djeteta često rabi, usitnjavala sastojke. Sve po onoj: i ja sam ondje bio, jeo i pio… Uz Philipsov potpis Sense and Simpicity.

Je li istina da vam kuhinjski aparati omogućuju da, kako tvrte Philipsovi stručnjaci, ostvarite svoje ambicije u kuhinji, nije na nama nego na vama koji ćete ih možda kušati prigodno obnovivši i kućni «park» malih kućanskih aparata, posebice tih revolucionarnih miksera. Žurim ustinjavati!

Više informacija na besplatni Philipsov potrošački telefon 0800222778.

Primajte RSS novostiBesplatne i brze

Božica Brkan

Piše Božica Brkan

Božica Brkan , utemeljiteljica i glavna urednica internetskog magazina Oblizeki, autorica je brojnih tekstova i knjiga o hrani kao što su kultni “Oblizeki – Moslavina za stolom”, “Enciklopedija špeceraja” te petnaestak kuharica bestselera, najnakladnijih u nas, od kojih su neke prevedene i na više jezika (“Hrvatska za stolom”, “Mediteran za stolom”, “Hrvatska jela na suvremeni način, “Slastice u Hrvata”, serijal “Mala škola kuhanja” itd.). Od 1993. do 2009. uređivala je Večernjakov prilog četvrtkom Vrt.

Nema komentara

Komentirajte

RSS kanalBesplatna i brza!

RSS kanal omogućuje vam da doznate kada su se na određenoj web stranici pojavio novi sadržaj, u ovom slučaju Oblizeki. Štedite vrijeme i uvijek ste prvi informirani.