Oblizeki

Knjiga "Oblizeki" Otkrijte knjigu "Oblizeki"

Istraživanja 29. studeni 2017.

Podrijetlo i cijena podjednako određuju kupnju čokolade

Kada se bira između domaćih i stranih proizvođača, većina ispitanika (63,5%) bira čokoladne proizvode domaćih proizvođača, a više od polovice ispitanika (58,9%) navodi da cijena uvelike utječe na njihov odabir čokolade te da kupuju isključivo čokolade na akciji.

Čokolada je namirnica koja se najčešće konzumira nekoliko puta tjedno – kao svoj odgovor navodi 43,9% građana Hrvatske, a nešto manje, njih 33,5%, konzumira je nekoliko puta mjesečno.

Za 10% građana čokolada je dio svakodnevne prehrane, a jednako toliko navodi da je konzumira rijetko, svega nekoliko puta godišnje. Vrlo malen broj (2,6%) ističe pak da čokoladu uopće ne konzumira. Do tih su rezultat, kako javlja Goran Pavlović, glavni urednik Ja Trgovac maagazin, u istraživanju o konzumaciji čokolade došli Ja Trgovac magazin i agencija Hendal tijekom rujna 2017. godine na nacionalno reprezentativnom uzorku od 400 građana Republike Hrvatske starijih od 15 godina.

Čokoladna tabla – najčešći izbor

Koja je najomiljenija? (Fotografija Božica Brkan / Oblizeki)

Koja je najomiljenija? (Fotografija Božica Brkan / Oblizeki)

Čokoladne table preferirani su izbor konzumenata čokolade – najčešće ih konzumira 91,3% građana. Ostali čokoladni proizvodi imaju male udjele, pa tako 5,2% ispitanika konzumira praline, dok čokoladne prutiće konzumira 3,5% ispitanika.

Kockica ili rebro (Fotografija Božica Brkan / Oblizeki)

Kockica ili rebro (Fotografija Božica Brkan / Oblizeki)

Pri konzumaciji čokoladnih tabli, oko trećine ispitanika navodi da pojede jedan red (32,3%) ili dva do tri reda (35,2%). Onih koji jedu više ima manje pa je tako 14,7% ispitanika koji pojedu pola table te 13,9% ispitanika koji “smažu” cijelu tablu. Vrlo skromnih konzumenata, onih koji pojedu samo jednu kockicu imamo svega 4%.

60 posto se sladi isključivo čokoladom kupljenom na akciji

Kada se bira između domaćih i uvoznih proizvoda, većina ispitanika (63,5%) bira čokoladne proizvode domaćih proizvođača, dok 36,5% češće kupuje čokoladne proizvode stranih proizvođača.

Praline nisu dostupne svakome (Fotografija Božica Brkan / Oblizeki)

Praline nisu dostupne svakome (Fotografija Božica Brkan / Oblizeki)

Više od polovice ispitanika (58,9%) navodi da cijena ima velik utjecaj na njihov izbor čokolade te da kupuju isključivo čokolade na akciji, dok 41,1% građana uvijek kupuje istu marku čokolade bez obzira na akcije.

Objavljeno 29. studenoga 2017.
Preporučujemo na Oblizekima srodne teme:

 http://oblizeki.com/cokolada-u-starim-recepturama-8953

http://oblizeki.com/cokoladna-torta-ukusna-i-kao-necan-tabletic-i-kao-geekovska-cestitka-3022 

http://oblizeki.com/cokoladno-uskrsnje-jaje-328

http://oblizeki.com/sjecate-li-se-rum-punca-11479

http://oblizeki.com/domaca-juha-premocno-ispred-kupovne-21509

ABC sir najsnažniji Agrokorov brend u Adria regiji

Vino? Samo nek’ je domaće!

Primajte RSS novostiBesplatne i brze

Božica Brkan

Piše Božica Brkan

Božica Brkan , utemeljiteljica i glavna urednica internetskog magazina Oblizeki, autorica je brojnih tekstova i knjiga o hrani kao što su kultni “Oblizeki – Moslavina za stolom”, “Enciklopedija špeceraja” te petnaestak kuharica bestselera, najnakladnijih u nas, od kojih su neke prevedene i na više jezika (“Hrvatska za stolom”, “Mediteran za stolom”, “Hrvatska jela na suvremeni način, “Slastice u Hrvata”, serijal “Mala škola kuhanja” itd.). Od 1993. do 2009. uređivala je Večernjakov prilog četvrtkom Vrt.

Nema komentara

Komentirajte

RSS kanalBesplatna i brza!

RSS kanal omogućuje vam da doznate kada su se na određenoj web stranici pojavio novi sadržaj, u ovom slučaju Oblizeki. Štedite vrijeme i uvijek ste prvi informirani.