Oblizeki

Knjiga "Oblizeki" Otkrijte knjigu "Oblizeki"

Ocjenjivanja 15. listopad 2018.

Osmi Chtef Zagorski chef – u četvrtak

Prošlogodišnji pobjednik flambira pobjedničko jelo (Fotografija

Prošlogodišnji pobjednik Tomislav Šimunić ih Hotela Matija Gubec flambira pobjedničko jelo (Fotografija Miljenko Brezak / Oblizeki)

Već osmi put u četvrtak, 18. listopada 2018. u podne u Tuheljskim Toplicama po tradiciji sedam zagorskih brežuljaka, sedam gradova, sedam… sedam se uglednih kuhara ogleda u svom majstorstvu u pripremi glavnoga jela i deserta, a najbolje ocijenjen postat će i Chtef Zagorski chef.

Uz već tradicionalne županijske gastropriredbe Babičini kolači i Štruklijada, velika kulinarska manifestacija Krapinsko-zagorske županije Chtef Zagorski chefpod medijskim pokroviteljstvom i našim Oblizeka – u hotelu Well Termi Tuhelj ove godine kao temu ima zadane namirnice tipične za zagorsku kuhinju, a poslije zagorskog purana i patke, bagremova meda, kestena i sličnoga, to su svinjska koljenica kao središnja tema te zelje, krumpir i grožđe.

Iz kuhinje Blue Sun Hotel kaj iz Marije Bistrice najviše pobjednika Zagorskoga chefa (Fotografija Božica Brkan / Oblizeki)

Iz kuhinje Blue Sun Hotel Kaj iz Marije Bistrice najviše je pobjednika Zagorskoga chefa (Fotografija Božica Brkan / Oblizeki)

Na Osmom Chtefu Zagorskom chefu nastupit će:

  1. ŽELJKO BOŽIČEK, Hotel Matija Gubec, Stubičke Toplice; glavno jelo: Sporo pečena svinjska koljenica na vareniku crne nohe, desert: Ražnjić od pohanog grožđa u pivskom tijestu
  2. MISLAV BOŽIĆ, Hotel & Restoran Villa Magdalena, Krapinske Toplice, glavno jelo: Jesenska koljenica, desert: Grojzd
  3. MIRKO LJUBIĆ, Restoran Dvorac Mihanović, Tuheljske Toplice, glavno jelo: Plodovi Zagorja, desert: Pod Tuheljskim brajdama
  4. JOSIP BIVAL, Bluesun Hotel Kaj, Marija Bistrica, glavno jelo: Svinjska koljenica s lisnatim krumpirom i zeljem, desert: Tanjur s trsja
  5. PETAR ČUKMAN I DENIS KOŽIĆ, Srednja ugostiteljska škola Zabok, (Mentor: Ivan Đurkin – Benkotić), glavno jelo: Zagorska štruca  s  Jakobovim  kapicama, desert: Slatko zelje
  6. MARKO ŠTURLAN, Punkt Beer House, Mokrice, glavno jelo:: Pečena svinjska koljenica, desert: Izabela
  7. JAKOV MIRT, Terme Jezerčica, Donja Stubica, glavno jelo: „Dođi mi na buncek“ desert: „Slatki tudum“
Tomislav Kožić, jedan od najuspjelijih zagorskih kuhanja na natjecanjima (Fotografija Božica Brkan / Oblizeki)

Tomislav Kožić, jedan od najuspjelijih zagorskih kuhinja na natjecanjima (Fotografija Božica Brkan / Oblizeki)

Pobjeda će pripasti će kuharu koji će nesvakidašnjim spojem tradicionalnog i modernog osvojiti stručnu ocjenjivačku komisiju. Posjetitelji će na manifestaciji moći pratiti ocjenjivanje gotovih jela te ih i kušati, ali će moći i uživati u bogatom popratnom programu s degustacijom vina renomiranih zagorskih vinara Bodrena – Borisa  Drenškog, Vinarije Micak, Vinarije i Pansiona Vuglec, Vinogradarstva Sever, Vinogradarstva Zdolc, OPG-a Prekratić Milivoj. Moći će se probati i zagorski štrukli, koje će ispeći OPG Micak Mladen, probati kolači spravljeni po receptima sa tradicionalne manifestacije KZŽ Babičini kolači, koje će pripremiti bakice Mirica Sinković, Zdenkica Ljubić i Božica Lacković. Farma Krog ponudit će kozji sir i mlijeko, OPG Krog i OPG Curiš zagorski bagremov med, OPG Cesarec bučino ulje, a Mesnica Borošak suhomesnate proizvode.

Zagorski puran bila je najčešća zadana tema kuharskih natjecanja u Zagorsku (Fotografija Miljenko Brezak / Oblizeki)

Zagorski puran bio je najčešća zadana tema kuharskih natjecanja u Zagorsku (Fotografija Miljenko Brezak / Oblizeki)

Objavljeno 15. listopada 2018.
Preporučujem na Oblizekima srodne teme:

http://oblizeki.com/sedmi-zagorski-chef-tomislav-simunic-iz-hotela-matija-gubec-21408

http://oblizeki.com/zagorski-chef-proglasenje-novoga-sestoga-u-utorak-25-listopada-2016-19153

http://oblizeki.com/zagorski-hrskavi-kasoto-chefa-marka-futivica-18233

http://oblizeki.com/zagorski-chef-2015-marko-futivic%CC%81-do-pobjede-glavnim-jelom-jaje-na-kokos-i-desertom-tko-je-smjestio-vjeverici-15916

http://oblizeki.com/tomislav-kozic-najbolji-je-zagorski-chef-i-2014-13981

Primajte RSS novostiBesplatne i brze

Božica Brkan

Piše Božica Brkan

Božica Brkan , utemeljiteljica i glavna urednica internetskog magazina Oblizeki, autorica je brojnih tekstova i knjiga o hrani kao što su kultni “Oblizeki – Moslavina za stolom”, “Enciklopedija špeceraja” te petnaestak kuharica bestselera, najnakladnijih u nas, od kojih su neke prevedene i na više jezika (“Hrvatska za stolom”, “Mediteran za stolom”, “Hrvatska jela na suvremeni način, “Slastice u Hrvata”, serijal “Mala škola kuhanja” itd.). Od 1993. do 2009. uređivala je Večernjakov prilog četvrtkom Vrt.

Nema komentara

Komentirajte

RSS kanalBesplatna i brza!

RSS kanal omogućuje vam da doznate kada su se na određenoj web stranici pojavio novi sadržaj, u ovom slučaju Oblizeki. Štedite vrijeme i uvijek ste prvi informirani.