Oblizeki

Knjiga "Oblizeki" Otkrijte knjigu "Oblizeki"

Kategorija: Okusi svijeta

 1. Okusi svijeta 5. veljača 2020. Piše Božica Brkan Nema komentara »

  Pistacije se zelene u turskim baklavama

  laturkabaklava_02razne

  Najprije su me, davno već, Talijani, Sicilijanci zapravo, oduševili sladoledom od pistacije – pisalo bi pistachio, izgovarali bismo pistačo – a potom Turci majušnom, od jednoga zalogaja ne većom, baklavom s pistacijem. Više od 20 godina zelene mi se te slastice svježe i okusom, a još više izgledom. A kad tamo, zadnjega petka potkraj siječnja […]

  Čitaj dalje »

 2. Gastroizlet, Okusi svijeta 17. ožujak 2018. Piše Božica Brkan Nema komentara »

  Čokolada i kava kao kolumbijski suvenir i umjetnost

  LuisaBrun_01naslovna

  Čim i spomenete Kolumbiju, za suvenir vam spominju zeleno – koku, zlato, smaragde. Ili šareni indijanski nakit. A čokolada i kava te njihov spoj iznad svega su toga, neusporedivi. Ne računajući vruću čokoladu s pecivom od juke u pet poslijepodne, čokoladica 100 % columbiana, recimo, dočekuje vas u hotelu, u suvenirnicama i u djutiću. Imala […]

  Čitaj dalje »

 3. Okusi svijeta 24. siječanj 2016. Piše Božica Brkan Nema komentara »

  Minestrone fini topao za hladan zimski dan

  minestrone_01naslovna

  Što su namirnice, a osobito povrće, raznovrsnije, to bolje. Minestrone u Toskani priređuju s mladim grahom, graškom, celerom i tikvicama, u Genovi s bučom i kupusom te čak tri vrste tjestenine, a u Milanu gotovo sa svime čega se nađe u vrtu. Tako je i s hrvatske strane Jadrana: maneštre se pripremaju cijele godine od raznih namirnica, ovisno o godišnjem dobu.

  Čitaj dalje »

 4. Okusi svijeta 23. svibanj 2013. Piše Božica Brkan 4 komentara »

  Dobar tek sa štapićima

  zmaj_01naslovna

  Vrijedno je iskoristiti svaku priliku za upoznavanje sa zanimljivim svjetskim kuhinjama, a osobito onima koje kao kineska imaju dugu tradiciju i zamamna jela, koju vam predstavljamo prema recepturama zagrebačkoga kineskog restorana za dostavu hrane «Maksimirski zmaj»

  Čitaj dalje »

RSS kanalBesplatna i brza!

RSS kanal omogućuje vam da doznate kada su se na određenoj web stranici pojavio novi sadržaj, u ovom slučaju Oblizeki. Štedite vrijeme i uvijek ste prvi informirani.