Oblizeki

Knjiga "Oblizeki" Otkrijte knjigu "Oblizeki"

Vino 16. prosinac 2011.

Održan prvi vinski tweetup, nesvakidašnje druženje korisnika društvene mreže Twitter

Tviteraši su nedavno imali ekskluzivnu priliku iskusiti nešto što nije toliko u branši Interneta, tehnologije i uopće rada iz ureda – degustaciju vina izravno u podrumima Plešivičke vinske ceste.

Turistička zajednica Zagrebačke županije u suradnji s Oblizekima i Netokracijom organizirala je u subotu, 26. studenoga 2011. prvi vinski tweetup, okupljanje korisnika Twittera, gdje su tviteraši imali prilike isprobati neka vina iz te regije.

Zdravica pjenušcem u dvoje: Gpeuc i Monikaharmonika (Snimila marina Filipović Marinshe / Acumen)

Zdravica pjenušcem u dvoje: Gpeuc i Monikaharmonika (Snimila marina Filipović Marinshe / Acumen)

U podrumu Mladina tridesetak tviteraša degustiralo je vina traminac i portugizac pod budnim okom enologa Roberta Brkića. Nakon Mladine, tviteraši su se uputili na lokaciju podruma Gaj, gdje su degustirali pjenušac Poj.

Snimila Marina Filipović Marinshe ( Snimila Marina Filipović / Acumen )

Nakon te degustacije izlet je doveden na krajnju točku, seosko imanje obitelji Kolarić, gdje su još dva vina dočekale promrzle tviteraše. Kolarićev sivi pinot i silvanac odlično su se uklopili u bogati objed koji je uslijedio nakon degustacije.

I za vrijeme objeda, svi su, dakako, tvitali (Snimila Marina Filipović Marinshe / Acumen)

Prvi vinski tweetup nesumnjivo je bio uspješan: osim dobrog provoda, primjećen je i općenit interes tviteraša za vinima.

Enolog Robert Brkić mlade je tviteraše uveo u zanosan svijet izuzetnih vina (Snimila Marina Filipović Marinshe / Acumen)

Uz kratku edukaciju održanu u podrumu Mladina, mnogi tviteraši su uvidjeli oko koliko detalja se mora voditi računa kako bi konačni produkt bilo jedno vrhunsko vino, ali i da je potrebno bogato iskustvo kako bi se to kvalitetno vino moglo i prepoznati.

Primajte RSS novostiBesplatne i brze

Božica Brkan

Piše Božica Brkan

Božica Brkan , utemeljiteljica i glavna urednica internetskog magazina Oblizeki, autorica je brojnih tekstova i knjiga o hrani kao što su kultni “Oblizeki – Moslavina za stolom”, “Enciklopedija špeceraja” te petnaestak kuharica bestselera, najnakladnijih u nas, od kojih su neke prevedene i na više jezika (“Hrvatska za stolom”, “Mediteran za stolom”, “Hrvatska jela na suvremeni način, “Slastice u Hrvata”, serijal “Mala škola kuhanja” itd.). Od 1993. do 2009. uređivala je Večernjakov prilog četvrtkom Vrt.

1 komentar

Komentirajte

RSS kanalBesplatna i brza!

RSS kanal omogućuje vam da doznate kada su se na određenoj web stranici pojavio novi sadržaj, u ovom slučaju Oblizeki. Štedite vrijeme i uvijek ste prvi informirani.