Oblizeki

Knjiga "Oblizeki" Otkrijte knjigu "Oblizeki"

Kategorija: Odjeci

 1. Odjeci 3. veljača 2017. Piše Božica Brkan Nema komentara »

  Zdravo i fino, drugi put ili prehrambena korektnost

  dnd_01naslovnaODJECI

  Tekst Oblizeka o projektu Zdravo i fino DND-a Zabor završila sam konstattacijom: «Najvažnija je moja primjedba što se nigdje izrijekom ne kaže kako se radi o makrobiotičkom načinu prehrane i što među brojnim receptima nema ni jednoga s mesom i ribom.» Primjedbu šire elaboriram.

  Čitaj dalje »

 2. Odjeci 3. siječanj 2017. Piše Božica Brkan Nema komentara »

  Krema za tortu – sirova ili kuhana?

  krema_01naslovna

  Jasmina Ružić iz Zagreba na Oblizekima je odabrala Štefanijinu tortu želeći je ispeći. Receptura ju je zbunila i našla se u dvojbi: treba li je kuhati ili ne? Pomislila je, dakako, kako se radi o propustu autorice torte. No, u obje recepture istoimene torte ne planira se kuhanje. Jedna je Štefanijina torta Marije Kozine, inače […]

  Čitaj dalje »

 3. Odjeci 15. studeni 2016. Piše Božica Brkan Nema komentara »

  Buča pečenica – zimska poslastica

  pecenica_01naslovna

  Današnji 24 sata na gotovo četiri stranice (36. – 39.) objavljuje, kako kaže, neodoljivu temu 15 slatkih i slanih recepata od buče. Oblizeki s ponosom objavljuju kako prenosi s našega web magazina zanimljive recepture koje su za ivanićgradsku Bučijadu odnosno za tamošnje ugostitelje prije nekoliko godina osmislili ekskluzivno chef Robert Slezak i urednica Oblizeka Božica Brkan.

  Čitaj dalje »

 4. Odjeci 26. ožujak 2013. Piše Božica Brkan 13 komentara »

  Rozalija Kurjaković, samozatajna kiparica šećera

  rozalija_01naslovnaBOLJE

  Umirovljena učiteljica iz Zagreba nadopunu kućnoga budžeta pretvorila je u vrhunsku umjetnost, u kojoj je u nas nenadmašna. Ona oblikuje hladni i razvlači vrući šećer.

  Čitaj dalje »

 5. Odjeci 9. siječanj 2013. Piše Božica Brkan Nema komentara »

  Rösti se na švicarskom njemačkom piše röschti

  reosti_01naslovna

  Doznajem to iz pisma mr. sc . Josipa Kraljičkovića. A kako se krumpir “piše” na njegovu palanječkom posavskom? Na različite načine, nekad kao najčešća namirnica, gotovo svaki dan se pekao

  Čitaj dalje »

RSS kanalBesplatna i brza!

RSS kanal omogućuje vam da doznate kada su se na određenoj web stranici pojavio novi sadržaj, u ovom slučaju Oblizeki. Štedite vrijeme i uvijek ste prvi informirani.