Oblizeki

Knjiga "Oblizeki" Otkrijte knjigu "Oblizeki"

Kategorija: Novosti

 1. Čitanka, Novosti 2. kolovoz 2017. Piše Božica Brkan Nema komentara »

  Coca-cola za osvježenje – kože!?

  cocacola_01naslovnaBOLJA

  Možda će se neki podsjetiti na moju dvojbu otprije kojeg mjeseca kada sam na Oblizekima pisala o tome kako se sve češće onime što bismo obično jeli njegujemo izvana. Da ne nabrajam klasičnu, dobru staru masku od krastavaca ili šampon za kosu od sirova jajeta, podsjećam na sve brojniju kozmetiku koja navodi na pomisao, kako sam naslovila tekst, da li da je namažem na kruh ili na lice.

  Čitaj dalje »

 2. Novosti 25. veljača 2017. Piše Božica Brkan Nema komentara »

  Mladi chef Jadran Grančić na kuharskom tronu u Turskoj

  jadran_01naslovna

  Dugogodišnji suradnik Božice Brkan I Oblizeka, viši stručni savjetnik i, kako sebe naziva, bivši chef de cusine Robert Slezak, sada poduzetnik I vlasnik tvrtke Bio-budućnost, bio-buducnost.com , napisao mi je izuzetno zanimljivo pismo potaknut pobjedom mladoga kolege I možemo reći učenika Jadrana Grančića na natjecanju 2. Aegean Culinary Champions Cup u Turskoj, odakle su mladi hrvatski kuhari ponijeli ukupno 10 medalja. Ali, jeste li u medijima prepunih barenja i varenja uopće štogod I mogli proitati o tome? I Oblizeki ponosno čestitaju!

  Čitaj dalje »

 3. Novosti 19. kolovoz 2016. Piše Božica Brkan Nema komentara »

  Čips s okusom paprike najpopularnija slana grickalica

  cips_01naslovna

  Kategorija slanih grickalica izuzetno je popularna. Te proizvode konzumira čak 85,3% ispitanika, a ne iznenađuje ni što je čips najpopularnija vrsta slanih grickalica. Osobito su omiljeni pred televizorom za vrijeme prenosa sportskih događaja. Još uoči europskoga nogometnog prvenstva u Francuskoj, u travnju 2016. Ja trgovac i agencija Hendal na nacionalno reprezentativnom uzorku od 400 građana […]

  Čitaj dalje »

 4. Kušajte s nama nešto novo, Novosti 3. kolovoz 2016. Piše Božica Brkan 3 komentara »

  Gavrilović pikant za lagani ljetni obrok i lijepa sjećanja

  gavrilovic_01naslovnapasteta

  Iskusna petrinjaska mesna industrija svoje tradicionalne općeprihvaćene konzerve predstavlja novim okusom kao Mesni doručak pikant pikant, Šunka narezak i Pašteta pikant. Hoće li i za njih vrijediti stari slogan Odlično je, od Gavrilovića je!

  Čitaj dalje »

 5. Novosti 25. srpanj 2016. Piše Božica Brkan 2 komentara »

  Pivo namirnica s visokim udjelom glutena? Znanost srušila taj mit!

  šivobeglutena_01naslovna

  Po popularnosti je pivo drugo najpopularnije piće na svijetu, odmh do čaja. Budući da je osnovna polazna sirovina za pivo ječam, namirnica koja sadržava gluten, strvoren je mit o pivu s vioskim udjelom glutena. Iistraživanje provedeno u Hrvatskoj pokazalo je sasvim suprotne rezultate, podsjeća doc. dr. sc. Darija Vranešić Bender klinička je nutricionistica, predaje na Medicinskom i Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu te je zaposlena kao nutricionistica u KBC-u Zagreb, u Centru za kliničku prehranu.

  Čitaj dalje »

RSS kanalBesplatna i brza!

RSS kanal omogućuje vam da doznate kada su se na određenoj web stranici pojavio novi sadržaj, u ovom slučaju Oblizeki. Štedite vrijeme i uvijek ste prvi informirani.