Oblizeki

Knjiga "Oblizeki" Otkrijte knjigu "Oblizeki"

Baština, Ocjenjivanja 13. svibanj 2013.

Na Štruklijadi 2013. najbolji zagorski štrukli iz Kleti Kozjak

Među 27 ocjenjivanih prvo mjesto kao najbolji zagorski štrukli na Štruklijadi 2013. osvojili  su oni iz Kleti Kozjak iz Sv. Križa Začretje. Na drugom su mjestu štrukli Tradicijskog turizma Majsecov mlin iz Donje Srubice, a treći su iz Seljačkoga turizma Šumak iz Zagorskih Sela.

U subotu 11. svibnja 2013. u Roses Designer Outletu u Sv. Križu Začretje ogledlao se 27 restorana iz Krapinsko-zagorske županije, a ocjenjivački sud – Branko Čukelj, dopredsjednik Hrvatskoga kuharskog saveza i voditelj Hrane i pića zagrebačkoga hotela Westin, ujedno i predsjednik Ocjenjivačke komisije, zatim Branka Kralj, profesorica u Srednjoj školi Zabok, i Branko Greblički Ventek, vlasnik restorana Villa Zelenjak i predsjednik Ceha ugostitelja pri županijskoj Obrtničkoj komori – presudio je da su najbolje štrukle iz Kleti Kozjak.

Kušanje 27 zagorskih štrukla (Fotografija Krapinsko-zagorska županija)

Kušanje 27 zagorskih štrukla (Fotografija Krapinsko-zagorska županija)

Štruklijada je ove godine, među ostalim po medijskim pokroviteljstvom Oblčizeka, okupila više tisuća posjetitelja koji su željno dočekali prodaju prvih štrukla. Mogli su ih kupiti po promotivnoj cijeni (5 kuna) na kuna na štandovima čak 29 restorana, agroturizama, hotela, toplica i pekarnica. Ukupno je pripremljeno više od 9300 štrukla!

Pripremljeno je umalo 10.000 štrukla! (Fotografija Krapinsko-zagorska županija)

Pripremljeno je umalo 10.000 štrukla! (Fotografija Krapinsko-zagorska županija)

Natjecanje u pripremanju zagorskih štrukla, za koje već sada postoji mnoštvo receptura, upotpunio je i kulinarski show u kojem je kuhara Restorana Cateringa Sermage, lanjskoga pobjednika Štruklijade,na dvoboj u pripremi štrukli izazvala Vesna Hršak, amaterka u kulinarstvu, ovogodišnja dobitnica nagrade izvorno zagorsko i drugoplasirana babica na manifestaciji Babičini kolači.  

Proglašenje pobjednika na Štruklijadi 2013. (Fotografija Krapinsko-zagorska županija)

Proglašenje pobjednika na Štruklijadi 2013. (Fotografija Krapinsko-zagorska županija)

Štruklijada je manifestacija Krapinsko-zagorske županije, koja se održava već petu godine zaredom s ciljem da promovira i zaštiti to tradicionalno zagorsko jelo, koje je posredstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske dospjelo i na popis nematerijalnih kulturnih dobara i upisani su u Registar zaštićenih kulturnih dobara Hrvatske. Krapinsko-zagorska županija radi i dalje na dobivanju jamstvenog žiga Zagorskih štrukli, te u konačnici zaštiti geografskog porijekla.

Dvoboj profesionalca i amaterke u pripremi zagorskih štrukla (Fotografija Krapinsko-zagorska županija)

Dvoboj profesionalca i amaterke u pripremi zagorskih štrukla (Fotografija Krapinsko-zagorska županija)

Objavljeno 13. svibnja 2013.

Preporučujem slične teme na Oblizekima:

http://oblizeki.com/zagorski-strukli-po-promotivnim-cijenama-pozivaju-na-5-struklijadu-10189

http://oblizeki.com/najbolje-strukle-za-4-struklijadu-ispekli-u-sermageu-u-svetom-krizu-zacretje-6467

http://oblizeki.com/zagorski-strukli-recept-243

http://oblizeki.com/ljubeski-zagorski-strukli-od-sira-ali-i-od-krumpira-i-oraha-2387

http://oblizeki.com/kiflice-s-jabucnim-octom-gospode-vesne-hrsak-bas-fine-a-svaka-svoj-zalogaj-9805

Primajte RSS novostiBesplatne i brze

Božica Brkan

Piše Božica Brkan

Božica Brkan , utemeljiteljica i glavna urednica internetskog magazina Oblizeki, autorica je brojnih tekstova i knjiga o hrani kao što su kultni “Oblizeki – Moslavina za stolom”, “Enciklopedija špeceraja” te petnaestak kuharica bestselera, najnakladnijih u nas, od kojih su neke prevedene i na više jezika (“Hrvatska za stolom”, “Mediteran za stolom”, “Hrvatska jela na suvremeni način, “Slastice u Hrvata”, serijal “Mala škola kuhanja” itd.). Od 1993. do 2009. uređivala je Večernjakov prilog četvrtkom Vrt.

8 komentara

  1. […] je to mnogo prije i zadarske Štruklijade i pet uzastopnih zagorskih Štruklijada te zaštite štrukla kao nacionalne nematerijalne baštine. Standarda i odgovora što je to prava […]

  2. […] samo prilika da se od davnina zagorskim proizvodima vjerni potrošači Zagrepčani omrse bilo zagorskim štruklima i vinom, drvenim igračkama i glinenim bilikumom, ekopovrćem i drugim te dozovu da dođu v […]

  3. […] na Babičinim kolačima, a umirovljenici Svetoga Ivana Zeline nekoliko su puta održavali i svoje Loparijade. Stol pobjednice Nade Tučkar iz donje Stubice (Snimio Miljenko Brezak / […]

  4. […] restoranima i prostorima nego i spajaju svoje sve tri najpoznatije gastropriredbe. Tako su se na Štruklijadi visoko plasirali restorani najuspješniji i na natjecanjima profesionalnih kuhara Zagorski chef, a […]

Komentirajte

RSS kanalBesplatna i brza!

RSS kanal omogućuje vam da doznate kada su se na određenoj web stranici pojavio novi sadržaj, u ovom slučaju Oblizeki. Štedite vrijeme i uvijek ste prvi informirani.