Oblizeki

Knjiga "Oblizeki" Otkrijte knjigu "Oblizeki"

Pozivnica 24. studeni 2016.

Mađarski oblizeki u petak u Gradskoj knjižnici Samobor

samobor_01naslovnaU okviru Mađarskoga tjedna u petak, 25. studenoga 2016. u 19 sati u Gradskoj knjižnici Samobor tema su mađarski oblizeki, a Božica Brkan, autorica Oblizeka, održat će predavanje o mađarskoj gastronomiji uz degustaciju
Od 21. do 25. studenoga 2016. u Gradskoj knjižnici Samobor održava se Tjedan strane kulture, ovaj puta mađarske. Tako je održana dokumentarna izložba o Zlatku Prici, dok je istodobno u Pečuhu otvorena velika Pricina izložba uz 100. obljetnici rođenja u tome gradu, povezavši ga tako sa Samoborom u kojem je živio.

Božica Brkan: ponovni susret s Pricom u pečuškoj galeriji (Fotografija Miljenko Brezak / Oblizeki)

Božica Brkan: ponovni susret s Pricom u pečuškoj galeriji (Fotografija Miljenko Brezak / Oblizeki)

Uz film je predstavljena i izložba o Nacionalnom parku Hortobagy. Učenici Glazbene škole Ferdo Livadić u Galeriji Prica koncertirali su mađarske skladatelje, a održan je i koncert etnosastava Pasztorhora. Ištvan Varga održao je kratki tečaj tradicionalnoga mađarskog plesa.

Prof. dr. sc. Stjepan Blažetin u pečuhu hrvatkim novinarima govorio je o Hrvatima u Mađarskoj, a Samoborcima će o književnosti Hrvata u Mađarskoj (Fotografija Miljenko Brezak / Oblizeki)

Prof. dr. sc. Stjepan Blažetin u Pečuhu hrvatkim novinarima govorio je o Hrvatima u Mađarskoj, a Samoborcima će o književnosti Hrvata u Mađarskoj (Fotografija Miljenko Brezak / Oblizeki)

U četvrtak, 24. studenoga, prije podne na dječjem odjelu Marina Lastovčić – Novoselić održava kratki tečaj mađarskog jezika i govori o mađarskim izrazima u hrvatskom jeziku. Navečer stižu gosti iz Pečuha: Stjepan Blažetin govori o književnosti Hrvata u Mađarskoj od 1945., a Ernest Barić o Hrvatima u Pečuhu.

U Hrvatskom klubu August Šenoa u Pečuhu slučajan susret is Maricom Jelenić, upraviteljicom Zaklade Zlatko i Vesna Prica Samobor - Pečuh - Tar (Fotografija Miljenko Brezak / Oblizeki)

U Hrvatskom klubu August Šenoa u Pečuhu slučajan susret oko kotlića odličnoga šokačnog gulaš-graha i s Maricom Jelenić, upraviteljicom Zaklade Zlatko i Vesna Prica Samobor – Pečuh – Tar (Fotografija Miljenko Brezak / Oblizeki)

U petak, 25. studenoga 2016. u 19 sati u Gradskoj knjižnici Samobor tema su mađarski oblizeki, a Božica Brkan, autorica Oblizeka, održat će predavanje o mađarskoj gastronomiji uz degustaciju

Knjiga Oblizeki - Moslavina za stolom Božice Brkan iz ruku autorice konzulici RH u Pečuhu Vesni Halugi (Fotografija Miljenko Brezak / Oblizeki)

Knjiga Oblizeki – Moslavina za stolom Božice Brkan iz ruku autorice konzulici RH u Pečuhu Vesni Halugi (Fotografija Miljenko Brezak / Oblizeki)

Objavljeno 24. studenoga 2016.
Preporučujem na Oblizekima srodne teme:

http://oblizeki.com/pecuh-i-zlatni-baranjski-trokut-ili-cetiri-nezaboravna-madarska-dana-19483

Almalomb će vas osvojiti već juhom, mene onom od krumpira i sira bryndze

http://oblizeki.com/karl-ili-odlicna-mala-piva-iz-sela-mecseknadasda-19709

http://oblizeki.com/baranja-svaki-put-iznova-odusevljava-cak-i-grahijadom-18305

http://oblizeki.com/backulja-iz-baranje-razvucena-rukama-koje-su-vjezbale-na-zagorskim-struklima-18360

http://oblizeki.com/vruca-kava-kraljice-anne-u-budimpestanskom-caffeu-anna-duga-sa-slagom-baileysom-i-amarettom-8924

http://oblizeki.com/gulas-pred-jutro-novogodisnje-svatovsko-momacko-lovacko-16604

http://oblizeki.com/ptica-kormoran-obozava-ribu-a-restoran-kormoran-i-ribu-i-divljac-4608

http://www.bozicabrkan.com/umjesto-kave-19-listopada-2016-otvorena-kuca-senoa/

 

 

Primajte RSS novostiBesplatne i brze

Božica Brkan

Piše Božica Brkan

Božica Brkan , utemeljiteljica i glavna urednica internetskog magazina Oblizeki, autorica je brojnih tekstova i knjiga o hrani kao što su kultni “Oblizeki – Moslavina za stolom”, “Enciklopedija špeceraja” te petnaestak kuharica bestselera, najnakladnijih u nas, od kojih su neke prevedene i na više jezika (“Hrvatska za stolom”, “Mediteran za stolom”, “Hrvatska jela na suvremeni način, “Slastice u Hrvata”, serijal “Mala škola kuhanja” itd.). Od 1993. do 2009. uređivala je Večernjakov prilog četvrtkom Vrt.

4 komentara

  1. […] Mađarski oblizeki u petak u Gradskoj knjižnici Samobor […]

  2. […] Mađarski oblizeki u petak u Gradskoj knjižnici Samobor […]

Komentirajte

RSS kanalBesplatna i brza!

RSS kanal omogućuje vam da doznate kada su se na određenoj web stranici pojavio novi sadržaj, u ovom slučaju Oblizeki. Štedite vrijeme i uvijek ste prvi informirani.