Oblizeki

Knjiga "Oblizeki" Otkrijte knjigu "Oblizeki"

Recepti 15. veljača 2010.

Ljubavni oblizeki e-book – nadahnuće za početnike u ljubavi i u kuhanju

Za ljubav, kao i za dobro jelo, nikad nije kasno. Ona ima smisla i dok je bol, kao u narodnoj pjesmi, i dok se čeka, po pjesničkome stihu «dok od sebe samo nagovještaj da» ili dok u funky ritmu zdvojno pitamo “zašto praviš slona od mene?”

Baš zbog toga ne treba zaobilaziti niti svakidašnju stranu ljubavi. Onu uvjerenu primjerice da “ljubav prolazi kroz želudac” i kada uz tu na prvi pogled banalnu pomisao nisu nužno vezani raskošni razvikani afrodizijaci od skupih šampanjaca, još skupljih sirovih kamenica te  tartufa crnih i bijelih do najfinije tamne čokolade i tome slično. Ljubav je ipak najbolji afrodizijak! Ali i najbolje nadahnuće. I u ženskoj i u muškoj kuhinji.

Tako govorimo u uvodu u e-book Ljubavni oblizeki, našemu prvome daru na Oblizekima. Ideju i tekst potpisuje urednica Božica Brkan, a dizajn Ivan Brezak Brkan. Recepte je kreirao chef Robert Slezak. Jela je u restoranu Lobby Food & Mood u Zagrebu snimila fotografkinja Marina Filipović Marinshe.

Ljubavni oblizeki... Mljac!

Skloni koliko dobroj hrani toliko i romantici potekli smo pomoći onima koji gotovo uopće ili uopće ne umiju kuhati, nemaju ne stana nego ni rešoa, a svojoj bi ljubavi željeli pripremiti nešto jestivo, nešto nezaboravno. Za dvoje.

Dajemo vrlo različite ideje. Samo za ljubavni zalogaj. Ili slatki gutljaj. Za kasni doručak poslije burne noći. Za veliku glad. Za uvod u istraživanje i kombiniranje. Darujemo recepture za: Ljubavni koktel, Sendvič Valetinovo, Zlatno srce, Morske pikanterije, Tanjinu gibanicu, Zaljubljeni objed, Palačinke Kamasutra i Čokoladno uzbuđenje… Kako je “ljubav začin s mnogo okusa”, uvjereni smo da će vam, uz pokoje crveno srdašce i slične sitnice naše male ideje samo pomoći da pripremite nezaboravne, jednako uzbudljive doživljaje u dvoje. Ne nužno samo na tanjuru. Ne nužno samo za Valentinovo. A i tko kaže da moraju biti za dvoje? Za sada skinite e-book, a možda uspijete i koga ili što dalje.

Preuzmite besplatan e-book – Ljubavni oblizeki s 10 predivnih recepata!

Očekujemo i Vaše ideje za novi e-book.

Primajte RSS novostiBesplatne i brze

Božica Brkan

Piše Božica Brkan

Božica Brkan , utemeljiteljica i glavna urednica internetskog magazina Oblizeki, autorica je brojnih tekstova i knjiga o hrani kao što su kultni “Oblizeki – Moslavina za stolom”, “Enciklopedija špeceraja” te petnaestak kuharica bestselera, najnakladnijih u nas, od kojih su neke prevedene i na više jezika (“Hrvatska za stolom”, “Mediteran za stolom”, “Hrvatska jela na suvremeni način, “Slastice u Hrvata”, serijal “Mala škola kuhanja” itd.). Od 1993. do 2009. uređivala je Večernjakov prilog četvrtkom Vrt.

3 komentara

  1. […] zašto biste na Valentinovo morali išta drugo i uopće išta kuhati? Ako vam nedostaje ideja, nadahnite se Oblizekima i našom provjerenim e-bookom, našim prvim editorijalom. I uopće nečim što se ne prodaje pa se ne može ni kupiti  te ništa ne košta, osim da […]

  2. […] zalogaj ljubavne prženice kao Zlatno srce odnosno ljubavni doručak za naše valentinovske Ljubavne oblizeke. Meni je to doručak za u krevet. Tada ih je samo (pre)oblikovao u valentinovska srca, a receptura […]

Komentirajte

RSS kanalBesplatna i brza!

RSS kanal omogućuje vam da doznate kada su se na određenoj web stranici pojavio novi sadržaj, u ovom slučaju Oblizeki. Štedite vrijeme i uvijek ste prvi informirani.