Oblizeki

Knjiga "Oblizeki" Otkrijte knjigu "Oblizeki"

Gastroizlet 27. kolovoz 2016.

Kriški oblizeki u subotu 3. rujna 2016.

kriski_01naslovnaSa sloganom Slastice sa srcem 19. Festival slastica Zagrebačke županije, humanitarna priredba koju od 1994. organizira Društvo naša djeca Vladimir Nazor Križ, očekuju vas u prostoru Osnovne škole Milka Trnina. Ako se želite natjecati sa svojim slasticama, kolači i torte (s prijavom i napisanom recepturom) primat će se od 8 do 11 sati, a u 18 sati otvorit će se izložba svih slastica i proglasiti najuspjelije. Podsjećamo kako organizator natjecateljicama daruje knjižicu recepata s prošlogodišnjega ocjenjivanja.

Međutim, i za one koji neće peći kolače za natjecanje, i za odrasle i za djecu, baš za obiteljski izlet, ima mnogo zanimljivh sadržaja. Ponajprije, moći će kušati i kupiti i slastice i različite druge proizvode te se i odrasli i djeca dobro zabaviti. Primjerice od 14 do 16 sati odvijat će se radionica za djecu i roditelje Moj oblizek, a od 15 do 20 sati trajat će sajam obrta i rukotvorina s OPG-a.

Okrugli stol Domaći proizvod od polja do desertnog stola

Pobjednička torta s prošlogodišnje izložbe (Fotografija Miljenko Brezak / Oblizeki)

Pobjednička torta s prošlogodišnje izložbe (Fotografija Miljenko Brezak / Oblizeki)

Kako bi na kreativnost i poduzetnost potakli one koji nemaju posla, pogotovo mlade i žene s ruralnih područja, organizatori su pripremili od 15 do 16 sati i okrugli stol Domaći proizvod od polja do desertnog stola, na kojem će mjerodavni govoriti o zakonskim, financijskim i drugim okvirima, a poduzetnici, aktivisti, humanitarci itd. o vlastitim korisnim iskustvima i primjerima.

Velika novost posjetitelje očekuje u 15 sati zabavno-kulinarski show: Jedno tijesto – dvije štrudle. Natjecanje u izradi slatke i slane savijače predvode kume festival Edita Misirić Vrkljan i Danka Derifaj, a ocjenjuje chef Branko Ognjenović uz kumove Karmelu Vukov Colić i Željka Krušlina Krušku. Voditelj je Dražen Kocijan Kocka. Križani najavljuju i svirku tamburaškoga sastava Kriški oblizeki, vatromet, a također i dodatnu ugostiteljsku ponudu.

Izložba požutjelih recepata i kuhinjskih zidnjaka

Dio publike razgleda prošlogodišnju izložbu (Fotografija Miljenko Brezak / Oblizeki)

Dio publike razgleda prošlogodišnju izložbu (Fotografija Miljenko Brezak / Oblizeki)

Ali, to nije sve. Moći će se razgledati i izložba požutjelih recepata i kuhinjskih zidnjaka, koja se u Galeriji Križ otvara već u četvrtak, 1. rujna 2016. u 19 sati. Uz brojne druge sadržaje poput knjiga kuharica i zidnjaka, bit će zanimljivo vidjeti što su to otkrile autorice istražujući osobito predano na terenu, gdje su prikupile gotovo 70 starih bilježnica, neke i iz 19. stoljeća, s recepturama prventsveno iz naselja općine Križ i Ivanić Grada, Kloštar Ivanića, Velike Ludine, Kutine, Dugog Sela, Vrbovca, Zagreba itd. neke pripadaju dugogodišnjim sudionicama kriške izložbe. Izložbu su priredile: Palma Klun Posavec, Ljiljana Posavec i Tea Holler.

Objavljeno 27. kolovoza 2016.
Preporučujem na Oblizekima srodne teme:

18. Festival slastica Zagrebačke županije Kriški oblizeki ili Križ ponovno sladak

Nikolina Horvat Rabuzin odličnom tortom laureat 18. Kriških oblizeka

Slatki cvibok Ane Martan

Magdini zdigani škrukli

Uz 17. “Kriške oblizeke”: 20 prvih godina

 

Primajte RSS novostiBesplatne i brze

Božica Brkan

Piše Božica Brkan

Božica Brkan , utemeljiteljica i glavna urednica internetskog magazina Oblizeki, autorica je brojnih tekstova i knjiga o hrani kao što su kultni “Oblizeki – Moslavina za stolom”, “Enciklopedija špeceraja” te petnaestak kuharica bestselera, najnakladnijih u nas, od kojih su neke prevedene i na više jezika (“Hrvatska za stolom”, “Mediteran za stolom”, “Hrvatska jela na suvremeni način, “Slastice u Hrvata”, serijal “Mala škola kuhanja” itd.). Od 1993. do 2009. uređivala je Večernjakov prilog četvrtkom Vrt.

4 komentara

  1. […] Kriški oblizeki u subotu 3. rujna 2016. […]

Komentirajte

RSS kanalBesplatna i brza!

RSS kanal omogućuje vam da doznate kada su se na određenoj web stranici pojavio novi sadržaj, u ovom slučaju Oblizeki. Štedite vrijeme i uvijek ste prvi informirani.