Oblizeki

Knjiga "Oblizeki" Otkrijte knjigu "Oblizeki"

Pozivnica 14. rujan 2018.

Kriški oblizeki 2018. – vatreni! Dođite u subotu, 15. rujna 2018.!

Jeste li odlučili što ćete ispeći za ovogodišnje Kriške oblizeke što se održavaju u subotu 15. rujna 2018.? Tradicionalna slatka dobrotvorna priredba održava se već 21. put, s prekidima od 1994. godine! Ovaj put pod medijskim pokroviteljstvom našega internetskog magazina Oblizeki, a u prostorima Ville Noe, dakako u Križu, u organizaciji Društva Naša djeca Vladimir Nazor Križ i pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije.

I ove godine, prema riječima Ivane Posavec Krivec, birat će se najbolji u četiri kategorije – torte, kolači s kremom, čajni kolači i domaći kolači (starinski slani ili slatki). Natjecati se može svatko tko napravi i najkasnije do 12 sati donese slasticu s ispunjenim prijavnim obrascem na dan održavanja Festivala. Prijavni obrazac možete pronaći na www.dnd-kriz.hr.Tu posjetitelje očekuje i detaljan raznovrsan kulinarsko zabavni program, radionice i igraonice za djecu te izložba i proglašenje najboljih slastica. Više informacija i na Facebooku Kriških slastica.

Fotoreporter Dražen Kopač snima višestruku pobjednicu Kriških oblizeka Nikolinu Horvat Rabuzin iz Varaždina (Fotografija Miljenko Brezak / Oblizeki)

Fotoreporter i novinar Dražen Kopač snima višestruku pobjednicu Kriških oblizeka Nikolinu Horvat Rabuzin iz Varaždina (Fotografija Miljenko Brezak / Oblizeki)

Kriški oblizeki najstarija su izložba slastica u Hrvatskoj. Ova slasna manifestacija održava se kao humanitarno-kulinarska akcija za pomoć djeci branitelja i prikupljanje financijskih sredstava za hranu i lijekove za Vukovarsku bolnicu. Od tada je izložba slastica Kriški oblizeki prerasla u događaj kojem se vesele mladi i stari ne samo Općine Križ, već i cijele Zagrebačke županije i šire.

Najmlađi izdanci uspješne kriške slastičarske obitelji Šatović (Fotografija Miljenko Brezak / Oblizeki)

Najmlađi izdanci uspješne kriške slastičarske obitelji Šatović (Fotografija Miljenko Brezak / Oblizeki)

Plemeniti cilj nastavio se svih ovih godina za potrebe djece s kriškoga područja i njihova okruženja. Financijska sredstva prikupljena na Kriškim oblizekima ulažu se u izgradnju i opremanje prostora za rad s djecom, dječjih igrališta, prihvatljivo okruženje za dječji razvoj i edukativne sadržaje koji donose dodanu vrijednost mališanima koji pohađaju radionice i aktivnosti Društva naša djeca Vladimir Nazor iz općine Križ.

Majstorica u vučenju šećera Rozalija Kurjaković jedna je od najpoznatiji u više desetljeća Kriških oblizeka (Fotografija Miljenko Brezak / Oblizeki)

Majstorica u vučenju šećera Rozalija Kurjaković jedna je od najpoznatiji u više desetljeća Kriških oblizeka (Fotografija Miljenko Brezak / Oblizeki)

Ovogodišnji Festival vraća se na ulicu i upotpunjuje se sa novim gastronomskim, zabavnim ali i sportskim sadržajima nadahnutim nogometom i pod zajedničkim imenom Vatreni Kriški oblizeki. Kuma ovogodišnjih Vatrenih oblizeka je također sportašica, svjetska prvakinja u boksu Ivana Habazin.

Dobrovoljni rad od srca, za djecu, temelj je slatke kriške priredbe (Fotografija Miljenko Brezak / Oblizeki)

Dobrovoljni rad od srca, za djecu, temelj je slatke kriške priredbe (Fotografija Miljenko Brezak / Oblizeki)

Promatrajući sa odmakom od prve godine, radosno možemo reći da Slastice iz godine u godinu ispunjavaju svoj cilj i čine mnogo dobroga za djecu i našu zajednicu u cjelini te se nadamo vašoj podršci kako bi mogli nastaviti ovu našu lijepu, ali prije svega, dobrotvornu tradiciju.

Objavljeno 14. rujna 2018.

Preporučujem na Oblizekima srodne teme:

http://oblizeki.com/20-kriski-oblizeki-jubilej-u-189-ocijenjenih-slastica-21065 

http://oblizeki.com/20-kriski-oblizeki-ocekuju-i-nagraduju-vase-slastice-u-subotu-21052

http://oblizeki.com/19-kriski-oblizeki-odskocile-slastice-s-bucinim-kosticama-bucinim-uljem-i-bucinim-brasnom-18727

http://oblizeki.com/pozutjele-biljeznice-s-receptima-kuharice-i-zidnjaci-izlozbom-uvele-u-19-kriske-oblizeke-18687

http://oblizeki.com/torta-ob-bucinih-kostica-poput-poezije-18870

http://oblizeki.com/tortom-lopta-nikolinea-horvat-rabuzin-ponovno-zabila-gol-na-kriskim-oblizekima-18780

http://oblizeki.com/maja-lajpold-ili-mastanjem-u-hodu-do-nagrade-18831

http://oblizeki.com/kriski-oblizeki-u-subotu-3-rujna-2016-18677

http://oblizeki.com/pozutjele-biljeznice-s-receptima-kuharice-i-zidnjaci-izlozbom-uvele-u-19-kriske-oblizeke-18687

http://oblizeki.com/kriski-oblizeki-sve-vise-hrvatski-7589

http://oblizeki.com/18-festival-slastica-zagrebacke-zupanije-kriski-oblizeki-ili-kriz-ponovno-sladak-15759

http://oblizeki.com/nikolina-horvat-rabuzin-odlicnom-tortom-laureat-18-kriskih-oblizeka-15788

http://oblizeki.com/slatki-cvibok-ane-martan-15811

http://oblizeki.com/magdini-zdigani-skrukli-15842

http://oblizeki.com/uz-17-%e2%80%9ckriske-oblizeke%e2%80%9d-20-prvih-godina-13392

http://oblizeki.com/najbolji-oblizeki-16-kriskih-oblizeka-slastice-rozalije-kurjakovic-11791

 

Primajte RSS novostiBesplatne i brze

Božica Brkan

Piše Božica Brkan

Božica Brkan , utemeljiteljica i glavna urednica internetskog magazina Oblizeki, autorica je brojnih tekstova i knjiga o hrani kao što su kultni “Oblizeki – Moslavina za stolom”, “Enciklopedija špeceraja” te petnaestak kuharica bestselera, najnakladnijih u nas, od kojih su neke prevedene i na više jezika (“Hrvatska za stolom”, “Mediteran za stolom”, “Hrvatska jela na suvremeni način, “Slastice u Hrvata”, serijal “Mala škola kuhanja” itd.). Od 1993. do 2009. uređivala je Večernjakov prilog četvrtkom Vrt.

Nema komentara

Komentirajte

RSS kanalBesplatna i brza!

RSS kanal omogućuje vam da doznate kada su se na određenoj web stranici pojavio novi sadržaj, u ovom slučaju Oblizeki. Štedite vrijeme i uvijek ste prvi informirani.