Oblizeki

Knjiga "Oblizeki" Otkrijte knjigu "Oblizeki"

Kategorija: Korisne ideje

 1. Korisne ideje, Recepti 9. lipanj 2017. Piše Božica Brkan Nema komentara »

  Riba pečena u soli ili – solite manje, živite zdravije i duže!

  sol_01naslovnariba

  Bolesti srca i krvnih žila, visok krvni tlak, moždani udar, bubrežni kamenci i druge bubrežne boleti, rak želuca, poremećaj metabolizma uključujući i višak kilograma i druge bolesti mogu biti posljedica prekomjerne potrošnje soli, jedne od modernih bijelih smrti. Ne radi se samo o povećanoj dehidraciji ako ljeti presolimo jelo. Upozoravaju na to liječnici, nutricionisti, pa […]

  Čitaj dalje »

 2. Korisne ideje 31. svibanj 2016. Piše Božica Brkan Nema komentara »

  Kuglof gospođe Marije, dvobojan i sočan

  kuglof_01naslovna

  Gospođa Marija Ivšić iz Siska darivala me finim kuglofom iz bilježnice svoje mame Katice, koju je iskopirala i za četiri svoje kćeri i za mene. Kakve veze ima s književnikom Slavkom Kolarom i u čemu je tajna te slastice?

  Čitaj dalje »

 3. Korisne ideje 12. veljača 2016. Piše Božica Brkan 3 komentara »

  Bećar-paprikaš ili bećarac ili sataraš na tovarnički način

  sataras_01naslovnaBOLJE

  Otkad se u prodaji za njega nude cijele godine krasne sirovine, rajčica i paprika, sataraš iz kontinentalne hrvatske doživljava renesansu ne samo u nacionalnoj nego i u vegetarijanskoj i u drugim kuhinjama. Preporučujem srijemsku inačicu, bećarac, s nekoliko “mahuna” bamije. Možete je poslužiti na mnoštvo načina, ali najprije pročitajte naš tekst.

  Čitaj dalje »

 4. Korisne ideje 3. veljača 2016. Piše Božica Brkan 1 komentar »

  Juha od rajčice i crvena i – zelena

  paradajzjuha_01naslovnazelenoBOLJE

  I kad se priprema posve klasično, juha od rajčice može biti osvježenje za nepca i za oči upotrijebite li, osim crvene, i neku od zelenih sorta rajčice. Zrelu, dakako. Možda vas to izazove da pomislite i na pripremu juhe od rajčice narančaste, žute, ljubičaste, crne… Javite kako vam je ispala!

  Čitaj dalje »

 5. Korisne ideje 27. siječanj 2016. Piše Božica Brkan Nema komentara »

  Punjene mađarske palačinke Hortobagy

  hortobagy_01naslovna

  Zacijelo se već pitate: koliko su ljute? Pa koliko želite, jer u njih ide i crvena mljevena paprika i svježa zelena. Možete dozirati prema svom ukusu, Također i dodajući vrhnje, kiselo i slatko. Što ne biste mađarski nadjev od mljevena mesa zamijenili talijanskim, svima omiljenim bolonjezom? Također možete, ako vam je po volji, umakom za Hortobagy palačinke zamijeniti klasični bolonjez u lazanjama ili, ako na svome stolu trebate promjenu, napraviti “lazanje” od palačinki i umaka Hortobagy u obliku okrugle slane torte!?

  Čitaj dalje »

RSS kanalBesplatna i brza!

RSS kanal omogućuje vam da doznate kada su se na određenoj web stranici pojavio novi sadržaj, u ovom slučaju Oblizeki. Štedite vrijeme i uvijek ste prvi informirani.