Oblizeki

Knjiga "Oblizeki" Otkrijte knjigu "Oblizeki"

Kategorija: Knjige

 1. Knjige 6. ožujak 2017. Piše Božica Brkan Nema komentara »

  Naša mala romska kuharica Mirele Beko i Ane Kranjec

  romska_01naslovna

  Na Međunarodni dan žena u Gradskoj knjižnici Jelkovec predstavit ću prošle godine objavljenu Naša mala romska kuharica Mirele Beko i Ane Kranjec. U predgovoru one pišu kako su odlučile zapisati i podijeliti recepte nekih jela koja ih je naučila kuhati majka, bake i žene Romkinje. Zapisala ih je, zapravo, njihova majka Ines Fazlievski, Romkinja koja […]

  Čitaj dalje »

 2. Knjige 26. rujan 2016. Piše Božica Brkan 1 komentar »

  Vrbovečka kuharica II.

  sanja_01naslovna

  Na kolovoškoj 36. manifestaciji Kaj su jeli naši stari u Vrbovcu poslije prošlogodišne Vrbovečke kuharice I. predstavljena je i Vrbovečka kuharica II. Time se nastavlja prošle godine izrazit trend lokalnih kuharica o čemu su Oblizeki višekratno pisali, a i terensko istraživanje baštinskih jela svoga kraja. To može dodatno pridonijeti i utjecaju na lokalnu uostiteljsku ponudu. […]

  Čitaj dalje »

 3. Baština, Knjige 1. kolovoz 2016. Piše Božica Brkan Nema komentara »

  Iz dugoselskih starih kuharica

  dugoselo_01naslovna

  Iako piše da ju je priredila, kuharica je nedvojben autorski uradak Vesne Vladić, dugoselske očigledno sretne snahe, koja uz pomoć ekipe, a posebice supruga Aleksandra Antolovića ovom knjigom definitivno otkriva građansku gastrostranu svoga grada i knjigom ga je definitivno uvrstila u hrvatsku građansku povijest, ne samo gastronomsku. Ova knjiga zaslužuje i mnogo veću nakladu i čitateljstvo šire od samo dugoselskoga. Bravo!

  Čitaj dalje »

 4. Baština, Knjige 26. srpanj 2016. Piše Božica Brkan 3 komentara »

  Vrbovečka kuharica I.

  vrbovec_01naslovna

  Približava se jedna od najstarijih gastropriredbi u nas Kaj su jeli naši stari, pa stoga podsjećam na prošle jeseni objavljenju Vrbovečku kuharicu I., koju je uredila Sanja Prijatelj, a u kojoj su predstavljene Udruge žena koje redovito, kuhajući, sudjeluju i na vrbovečkoj priredbi s tradicijskim jelima grada i vrbovečke okolice.

  Čitaj dalje »

 5. Knjige 3. prosinac 2015. Piše Božica Brkan Nema komentara »

  U Jazbini predstavljen Vinogradarski poliptih Nikole Miroševića i Maria Hlače

  Jazbina_01IMG_5581naslovna

  U Pokušalištu Jazbina Agronomskoga fakulteta u Zagrebu u prisustvu brojnih uglednika, suradnika prof. dr. sc. Nikole Miroševića i fotografa Maria Hlače, u četvrtak, 3. prosinca 2015. predstavljena je njihova knjiga Vinogradarski poliptih.

  Čitaj dalje »

RSS kanalBesplatna i brza!

RSS kanal omogućuje vam da doznate kada su se na određenoj web stranici pojavio novi sadržaj, u ovom slučaju Oblizeki. Štedite vrijeme i uvijek ste prvi informirani.