Oblizeki

Knjiga "Oblizeki" Otkrijte knjigu "Oblizeki"

Piće 2. prosinac 2020.

Etiketu Božićnog piva 2020. potpisuje muralist Ivan Blažetić Šumski

Već više od trideset godina Zagrebačka pivovara početkom adventa tradicionalno predstavlja novi izgled Ožujskoga Božićnog piva. Etiketu oslikavaju ugledni hrvatski umjetnici. Ove godine osmislio ju je ilustrator, slikar, muralist i kipar Ivan Blažetić Šumski. Inspiraciju je našao u tome što umjetnost povezuje ljude. Izjavljuje:

Ovo je priča o jednoj tihoj, snježnoj noći u planinskom selu. Kućice koje svijetle u božićnoj noći predstavljaju zajedništvo i blagostanje. Iako je snježna noć tiha, žive boje i dekoracije dočaravaju božićno slavlje. Motivacija za novu etiketu bio je božićni i obiteljski ugođaj te nazdravljanje s božićnim pivom u krugu obitelji.

U ovogodišnji advent s umjetničkom etiketom koju potpisuje Ivan Blažetić Šumski

Riječanin s trenutačnom adresom u Berlinu autor je za izdavačke kuće brojnih naslovnica elektroničke glazbe, a njegovi se prepoznatljivi murali mogu vidjeti u Berlinu, Zagrebu, Trondheimu i drugim europskim gradovima. Kao ilustrator je radio za neke od najvećih i najpoznatijih svjetskih brendova, a njegove su ilustracije izlagane u galerijama u Londonu i Berlinu. Šumski se najnovijom etiketom Božićnoga piva pridružio nizu poznatih umjetničkih imena poput Ivana Lackovića Croate, Miroslava Šuteja, Vaska Lipovca, Zlatka Kauzlarića i Matka Trebotića od starijih do izvrsnih umjetnika mlađe generacije poput Mirona Milića, Zlatana Vehabovića, Saše Šekoranje, Tomislava Lončarića – Lonca

Ožujsko Božićno pivo i njegova etiketa s vremenom su postali prepoznatljivo mjesto hrvatske vizualne kulture. Diana Jokić, menadžerica korporativnih komunikacija Zagrebačke pivovare, ističe:

Etikete našeg Božićnog piva prava su mala umjetnička djela na koja smo izuzetno ponosni. Kao uostalom i na dugogodišnju suradnju s velikanima hrvatske umjetnosti. Upravo nam oni pomažu povezati kulturu, tradiciju i blagdane. Ove godine posebno želimo širiti dobre emocije i blagdansko raspoloženje među ljudima jer nam osjećaj zajedništva treba više nego ikad. Dakako, uz jedinstvenu etiketu Božićno pivo karakterizira i izraženiji okus, pa ono može biti i sjajan božićni dar, a od početka prosinca u prodaji u cijeloj Hrvatskoj.

Objavljeno 2. prosinca 2020.

Primajte RSS novostiBesplatne i brze

Božica Brkan

Piše Božica Brkan

Božica Brkan , utemeljiteljica i glavna urednica internetskog magazina Oblizeki, autorica je brojnih tekstova i knjiga o hrani kao što su kultni “Oblizeki – Moslavina za stolom”, “Enciklopedija špeceraja” te petnaestak kuharica bestselera, najnakladnijih u nas, od kojih su neke prevedene i na više jezika (“Hrvatska za stolom”, “Mediteran za stolom”, “Hrvatska jela na suvremeni način, “Slastice u Hrvata”, serijal “Mala škola kuhanja” itd.). Od 1993. do 2009. uređivala je Večernjakov prilog četvrtkom Vrt.

Nema komentara

Komentirajte

RSS kanalBesplatna i brza!

RSS kanal omogućuje vam da doznate kada su se na određenoj web stranici pojavio novi sadržaj, u ovom slučaju Oblizeki. Štedite vrijeme i uvijek ste prvi informirani.