Oblizeki

Knjiga "Oblizeki" Otkrijte knjigu "Oblizeki"

Piće 15. prosinac 2021.

Božićno pivo 2021. oslikala mlada umjetnica Tea Jurišić

Zagrebačka pivovara i blagdane 2021. obilježava novom etiketom Ožujskoga Božićnog piva, koju već više od tri desetljeća ukrašavaju poznati hrvatski umjetnici. Prošle godine etiketu je oslikao muralist Ivan Blažetić Šumski, a  ovoga prosinca tradiciju nastavlja Tea Jurišić, mlada hrvatska umjetnica i ilustratorica koja je jedinstvenim stilom oslikala etiketu 32. Božićnoga piva.

32. Božićno pivo s prigodnom autorskom etiketom

Nadahnuće za novo ruho Božićnoga piva umjetnica je potražila u blagdanskom druženju s nama dragim osobama:

Želja mi je bila dočarati blagdanski ugođaj u kojem mnogi uživaju u društvu najmilijih i često, baš, uz pivo. Božić nas podsjeća na važnost druženja s onima koji su nam najvažniji i s kojima najradije dijelimo bezbrižne trenutke. Upravo zato moja etiketa predstavlja par s velikim osmijehom na licu, a tople boje i božićni motivi prenose radost ovog čarobnog doba godine.

Ova perspektivna hrvatska umjetnica diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2017. godine i od tada radi s različitim klijentima diljem svijeta. Voli se izražavati u tehnici akvarela na papiru i raznim crtaćim i digitalnim tehnikama, a posljednjih godina je vrlo aktivna u oslikavanju murala koje je izvela u Norveškoj, Grčkoj, Sloveniji, Hrvatskoj i Italiji. Dobitnica je Cum Laude nagrade za diplomski rad i različitih dizajnerskih nagrada na timskim projektima. Radila je dvije godine na Diplomskom studiju ilustracija u Osijeku i trenutno je rezidentica na Cité Internationale des Arts u Parizu, gdje živi i radi kao digitalni nomad.

Ožujsko Božićno pivo više od 30 godina obilježava blagdansko razdoblje suradnjom s umjetnicima koji pretvaraju etikete Božićnog piva u mala umjetnička djela. Diana Jokić, menadžerica korporativnih komunikacija Zagrebačke pivovare prigodno je izjavila:

Drago nam je što već godinama zajedno s najtalentiranijim domaćim umjetnicima stvaramo pravu čaroliju na etiketama našeg Božićnog piva. Na taj način našim potrošačima pokušavamo približiti taj divan osjećaj blagdana koji iščekujemo cijele godine. Najdraže uspomene su one koje stvaramo s obitelji i prijateljima i upravo je to glavna poruka Žujina blagdanskog piva.

 

Božićno pivo od prošloga je tjedna dostupno u prodavaonicama po cijelog Hrvatskoj, a zbog jedinstvene etikete čini se idealnim darom, koji će mnogi rado pronaći i ispod bora.

Uvjerena samkako ne trebamo podsjećati one koji ovle pivo, a i sve ostale kako se s pivom može i o blagdanima sljubiti sve, od najfinijih predjela do deserta, a također kako se – provjereno ! – s pivom može odlično i kuhati za blagdanski stol.

 

Objavljeno 15. prosinca 2021.

Primajte RSS novostiBesplatne i brze

Božica Brkan

Piše Božica Brkan

Božica Brkan , utemeljiteljica i glavna urednica internetskog magazina Oblizeki, autorica je brojnih tekstova i knjiga o hrani kao što su kultni “Oblizeki – Moslavina za stolom”, “Enciklopedija špeceraja” te petnaestak kuharica bestselera, najnakladnijih u nas, od kojih su neke prevedene i na više jezika (“Hrvatska za stolom”, “Mediteran za stolom”, “Hrvatska jela na suvremeni način, “Slastice u Hrvata”, serijal “Mala škola kuhanja” itd.). Od 1993. do 2009. uređivala je Večernjakov prilog četvrtkom Vrt.

Nema komentara

Komentirajte

RSS kanalBesplatna i brza!

RSS kanal omogućuje vam da doznate kada su se na određenoj web stranici pojavio novi sadržaj, u ovom slučaju Oblizeki. Štedite vrijeme i uvijek ste prvi informirani.