Oblizeki

Knjiga "Oblizeki" Otkrijte knjigu "Oblizeki"

Pozivnica 6. svibanj 2016.

8. Štruklijada u Krapinskim Toplicama 14. svibnja 2016.

struklijada_01naslovnaPod medijskim pokroiteljstvom i Oblizeka, iduće subote, 14. svibnja 2016. u Vodenom parku Aqua Vivae u Krapinskim Toplicama, gradu u kojem se odlično jede, Zagorci će se natjecati u pripremi najboljih svojih, zagorskih štrukli. Ove se godine nadmeću 24 zagorska restorana, agroturizama, hotela, toplica i pekarnica.

Natjecanje u pripremanju zagorskih štrukli, za koje već sada postoji mnoštvo receptura, počet će kao kulinarski show u kojem će učenici SŠ Zabok i SŠ Pregrada odmjeriti snage. Organiziraju ga Krapinsko-zagorska županija i Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije. Odvija na otvorenom i pred brojnim posjetiteljima, koji će ujedno imati priliku uživati u štruklima ali i vidjeti sam način pripreme ovoga zanimljivog jela sa zaštitom kulturne nematerijalne baštine. Dakako, štrukle prati i brojni drugi sadržaji.

struklijada_03strukli

Štrukle će prosuđivati ocjenjivački sud: predsjednik Branko Čukelj, direktor hrane i pića u hotelu Sheraton te dopredsjednik Hrvatskog kuharskog saveza, te članovi Božica Brkan, glavna urednica internetskog portala Oblizeki, i Slavko Večerić, etablirani zagorski kuhar, počasni član Hrvatske kulinarske akademije.

Štruklijada želi promovirati i zaštititi tradicionalno zagorsko jelo i snažnije od sadašnjega nematerijalnog kulturnog dobra. Osobito je zanimljivo onima koji vole zagorske štrukle da će se tijekom dva tjedna prije i poslije 8. Štruklijade od 6. do 22. svibnja u 14 ugostiteljskih objekata odvijati i promotivna akcija sa 50-postotnim popustom na zagorske štrukle.

I Vuglec breg ima odlične štrukle (Fotografija Oblizeki)

I Vuglec breg ima odlične štrukle (Fotografija Oblizeki)

Skrećemo vam pozor na restorane: Toplice hotel – Krass hotel u Krapinskim Toplicama, Bluesun Hotel Kaj u Mariji Bistrici, Restoran Dunav u Svetom Križu Začretje, Majsecov mlin u Donjoj Stubici, Villu Zelenjak – Ventek u Kumrovcu, Terme Tuhelj u Tuheljskim Toplicama, Catering Sermage u Svetom Križu Začretju, Vodeni park Aquae Vivae (nudi i štrukle bez glutena!) u Krapinskim Toplicama, Terme Jezerčica iz Donje Stubice, Hotel Villa Magdalena iz Krapinskih Toplica, Restoran Zaboky iz Zaboka, Ugostiteljstvo i seoski turizam Humska klet iz Huma na Sutli, Klet Grešna Gorica iz Desinića te Gostionicu Tratinčica iz Poznanovca.

Objavljeno 6. svibnja 2016.
Preporučujem na Oblizekima srodne teme:

http://oblizeki.com/najbolji-zagorski-strukli-na-struklijadi-i-trezi-put-su-oni-restorana-rody-13216

http://oblizeki.com/strukli-najbolji-na-svijetu-11023

http://oblizeki.com/zagorski-strukli-recept-243

http://oblizeki.com/juha-sa-struklina-strukli-u-juhi-kuhani-strukli-10997

http://oblizeki.com/pobjednicki-zagorski-strukli-stefice-gulije-15084

http://oblizeki.com/ljubeski-zagorski-strukli-od-sira-ali-i-od-krumpira-i-oraha-2387

 

Primajte RSS novostiBesplatne i brze

Božica Brkan

Piše Božica Brkan

Božica Brkan , utemeljiteljica i glavna urednica internetskog magazina Oblizeki, autorica je brojnih tekstova i knjiga o hrani kao što su kultni “Oblizeki – Moslavina za stolom”, “Enciklopedija špeceraja” te petnaestak kuharica bestselera, najnakladnijih u nas, od kojih su neke prevedene i na više jezika (“Hrvatska za stolom”, “Mediteran za stolom”, “Hrvatska jela na suvremeni način, “Slastice u Hrvata”, serijal “Mala škola kuhanja” itd.). Od 1993. do 2009. uređivala je Večernjakov prilog četvrtkom Vrt.

1 komentar

Komentirajte

RSS kanalBesplatna i brza!

RSS kanal omogućuje vam da doznate kada su se na određenoj web stranici pojavio novi sadržaj, u ovom slučaju Oblizeki. Štedite vrijeme i uvijek ste prvi informirani.